Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Citi

Latvijas airētājiem četras godalgas virtuāli sarīkotajā PČ telpās

Pasaules čempionāts airēšanā telpās (World Rowing Indoor Championships) notika 2022. gada 25.–26. februārī kā pilnībā virtuālas sacensības. No Latvijas airētājiem PČ fināla sacensībās startēja astoņi sportisti, no kuriem trīs izcīnīja godalgas, informē Latvijas Airēšanas federācija (LAF).

Sankcijas piemēro arī sporta jomā © DIENA

Aicinām Latvijas sportistus un komandas nepiedalīties sporta pasākumos Krievijā, ierobežot kontaktus ar šīs valsts sporta organizācijām, izvērtēt sava sporta veida sportistu un komandu drošību un to atrašanās vietu militārā saspīlējuma apstākļos – Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), līdzīgi kā daudzas citas pasaules sporta organizācijas, iesaka atteikties no sadarbības ar Krieviju pēc šīs valsts iebrukuma Ukrainā.

Silti ceļa vārdi karognesējiem un visai ratiņkērlinga komandai ziemas paraolimpiskajās spēlēs

Pirmo reizi ziemas paraolimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs ratiņkērlinga komanda. Latvijas karogu nozīmīgo paraolimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas stadionā ienesīs komandas kapteine un skips Poļina Rožkova un vice-skips Ojārs Briedis, kurš ir arī viens no ratiņkērlinga aizsācējiem Latvijā. Komanda tālajā ceļā uz Pekinu Ķīnā dosies ar apziņu, ka Latvijā viņus atbalsta gan Valsts prezidents Egils Levits un paraolimpiskās kustības Latvijā patronese Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite, gan lieldraugi “Mēness aptieka” un jo daudzi sporta līdzjutēji.

Gorkšs: Fiziski mazaktīvas sabiedrības problēma ilgstoši paliek nerisināta

Sports ir emocijas, un to netrūkst arī Latvijā. Privātu sporta organizāciju ambīcijas mijas ar sporta funkcionāru vēlmi pasniegt sarkanu rozi olimpiskajiem medaļniekiem, nozīmīga starptautiska uzvara liek birdināt aizkustinājuma asaras un sāpīgs zaudējums pamodina katrā līdzjutējā sporta ekspertu. Viss ir kā citur, tikai mazākā apjomā, izņemot vienu - valsts līmenī aizvien nav izpratnes par fizisko aktivitāšu nozīmi cilvēku dzīvē.

Neretnieks triumfē Grand Prix sacensībās AAE

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Grand Prix sacensībās Šaržā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), informēja Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Losandželosas Rams otro reizi triumfē Super Bowl

Par Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) čempioniem svētdien kļuva Losandželosas Rams, kas finālspēlē jeb Super Bowl ar 23:20 (7:3, 6:7, 3:10, 7:0) pārspēja Sinsinati Bengals, izcīnot savu otro titulu.

FOTO: Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā

Pagājušajā nedēļas nogalē Madonas sporta un atpūtas bāzē Smeceres sils notikušajā Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas un Dog sport Carnikava rīkotajā Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas Ziemas čempionāts, uzvaru izcīnīja daudzkārtējais pasaules čempions no Polijas Igors Tracs. Panākumus guva arī Latvijas pārstāvji izcīnot dažas uzvaras un vairākas godalgotas vietas, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.