Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Motoru sports

Baumanis: ļoti ceru, ka man nevajadzēs izlaist visu sezonu © DIENA

Ar diviem posmiem Zviedrijā nedēļas nogalē beidzot sāksies pasaules rallijkrosa čempionāta sezona. Kopš 2014. gada tajā allaž startējis kāds latviešu pilots, taču pagaidām neviena no mūsējiem tur nebūs, jo Jānim Baumanim iepauzēts atbalstītāju finansējums.

Ātruma cilts video: ar lidmašīnu riepām kartinga trasē

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījums viesojas Madonas kartinga trasē, kur nosvinēta Latvijas kartinga 60. jubileja, un satiek tos cilvēkus, kuri stāvējuši pie šī autosporta veida šūpuļa.

Macuks Ķegumā uzvar EMX Open klases sacensībās

Latvijas motokrosists Toms Macuks sestdien Ķeguma trasē Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) motokrosa pasaules čempionāta posma ietvaros uzvarēja abos EMX Open klases braucienos, kļūstot arī par posma uzvarētāju, bet labākais no Latvijas braucējiem Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX250) klases otrajā posmā bija Tomass Šileika, kurš ar 15 punktiem ieņēma desmito vietu.

Jonass: lai dabūtu pēc iespējas labāku līgumu, sarunas ir ar vairākām komandām © DIENA

Norakstīt šo gadu kā ļoti neveiksmīgu var Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass. Pirmajos divos pasaules čempionāta posmos martā viņš vairākkārt krita, kopvērtējumā pēc tiem ieņemot necilo 13. vietu. Tad nelaikā iejaucās koronavīrusa pandēmija, apturot sezonu, bet jūnijā treniņā Saldus trasē Jonass sāpīgi krita, kas viņam, visticamāk, liegs šogad atgriezties sacensībās. Paradoksāli, jo tieši šis gads latvietim bija īpaši svarīgs – beidzas līgums ar Husqvarna rūpnīcas komandu.