Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ziņas

Svarīga ir komanda © DIENA

Popkultūrā un medijos joprojām populārs ir vientuļā, vizionārā uzņēmēja tēls. Izdzirdot vārdu Tesla, mēs iedomājamies Īlonu Masku, Facebook mēs asociējam ar Marku Zakerbergu. Bet tā gluži nav patiesība par to, kā savulaik radās un izauga šie uzņēmumi. To pirmsākumos izšķiroša nozīme ir bijusi dibinātāju komandai.

Sāk mainīt pieeju © DIENA

Pasaules lielāko centrālo banku pārstāvji februāra sākumā pulcēsies uz 2023. gada pirmajām sēdēm. Kopš 2022. gada rudens sākuma ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) un Eiropas Centrālā banka (ECB) uzturēja vienādus likmju celšanas tempus. Spriežot pēc banku pārstāvju paziņojumiem un finanšu tirgus prognozēm, februārī šī dinamika varētu mainīties.

Aptauja: Kā biežāko iemeslu nelaimes gadījumiem darbā min paviršu attieksmi pret noteikumu ievērošanu

Kā galvenais faktors, kas veicina nelaimes gadījumus darbā, tiek minēta pavirša attieksme attiecībā uz darba kārtības noteikumu ievērošanu, liecina tekstilizstrādājumu nomas uzņēmuma Lindstrom Latvija un pētījumu aģentūras Norstat veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti. Kā otrs biežāk minētais iemesls ir cilvēcīgais faktors, kas vainojams nelaimes gadījumos darbā, savukārt trešais - naudas taupīšana, kā rezultātā, pēc aptaujāto domām, netiek ieguldīti pietiekami daudz līdzekļu visos darba drošības pasākumos.

Zelts un dārgakmeņi © DIENA

Latvijā investīcijas dārglietās nav populārākais ieguldījumu veids, tomēr cilvēki, kuri vēlas dažādot savu investīciju portfeli, bieži izvēlas zeltu. Parasti interese par to palielinās satricinājumu laikā, jo pieaug uztraukums, ka virtuālā nauda var pazust, bet fiziskā – zaudēt vērtību, kamēr zelts vērtību noturēs.

Reklāmas objekti un riski © DIENA

Mani novērojumi liecina, ka vairākās Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās uzstādītie reklāmas stendi var apdraudēt cilvēku drošību. Pēc nejaušības principa izvēloties vairākus objektus, iespējamie pārkāpumi reklāmas objektu būvniecībā un to pieslēgumos elektroapgādes līnijām bija ātri pamanāmi.

Paradumi mainās © DIENA

Vai šogad biroju darbinieki sāks taupīt uz tēriņiem pusdienām un vairāk gatavos mājās, un vai ēšanas ieradumu veidošanā kāda nozīme būs vispārējam dzīves dārdzības pieaugumam?