Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ziņas

Tarifi un politika © DIENA

Elektroenerģijas sadales tarifi izsenis ir bijuši apvīti ar negatīvām emocijām, jo tie ietekmē gandrīz jebkuru ģimeni un uzņēmumu. Sadales tarifi var radīt arī lielu risku politiķiem, un neveikla tarifu skaidrošana var ieskandināt beigas attiecīgā ministra karjerai.

Kas ir tīrā ēšana? © DIENA

Ko īsti nozīmē jēdziens clean eating jeb tulkojumā no angļu valodas "tīrā ēšana"? Lai gan pirmās asociācijas var rasties ar rūpīgi mazgātiem zaļumiem, jēdziens ir krietni plašāks.

220.lv: Šobrīd mazumtirdzniecībā izteikti dominē daudzkanālu tirdzniecība

Kā liecina tirdzniecības centra internetā "220.lv" apkopotie dati, šobrīd pircēju aktivitāte ir vērojama kā klātienes, tā tiešsaistes veikalos. Trīs mēnešu laikā kopš klātienes veikala atvēršanas Krasta ielā, būtiski audzis klātienē izsniegto pasūtījumu apjoms, tam šī gada janvārī, salīdzinot ar 2022. gada janvāri, kāpjot par 35%.

Kas īsti ir "efulfillment"? © DIENA

Vai esat plānojuši paplašināt biznesu un sākt eksportu uz Poliju, kur ir 28 miljoni tiešsaistes pircēju? Tas iespējams, izmantojot e-komercijas pasūtījumu izpildes pakalpojumu jeb efulfillment.

Hesburger: Tagad 95% mūsu loģistikas izmanto atjaunojamo dīzeļdegvielu, kas ražota no izlietotas cepamās eļļas

Katru gadu ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes "Hesburger" apgādes automašīnas Baltijas valstīs mēro vismaz 500 000 kilometru. Tagad 95% šo "Hesburger" loģistikas pārvadājumu tiek izmantota atjaunojamā dīzeļdegviela, un tā daļēji tiek ražota no izlietotas cepamās eļļas, kas iegūta no uzņēmuma restorāniem. Paplašinot aprites ekonomikas sadarbību ar pasaulē vadošo atjaunojamās dīzeļdegvielas un ilgtspējīgas aviācijas degvielas ražotāju "Neste", "Hesburger" loģistikas radītās emisijas Baltijā samazināsies par aptuveni 90%, salīdzinot ar fosilās degvielas radītajām emisijām. Pirmie "Hesburger" apgādes auto, kas izmanto atjaunojamo dīzeļdegvielu, jau ir devušies ceļā pa Baltijas ceļiem.

Kopīgi svētki darbā © DIENA

Tradīcijas un svētki saliedē darba kolektīvus, turklāt ikviens stratēģiski domājošs darba devējs vēlas, lai kolektīvs justos kā viena ģimene, kurā kolēģi paļaujas cits uz citu un atbalsta cits citu jebkurā darba situācijā.

Finanšu plato gaidot © DIENA

Tirgus dalībnieki gaida, kad centrālo banku procentu likmju kāpums pierims un iestāsies pamiers. Runājot ģeogrāfijas terminos, mēs gaidām plato jeb plakankalni, respektīvi, procentu likmju svārstību pierimšanu.