Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Notikumi

Rīgas Centrāltirgū piektdien norisināsies Zemgales novadu diena

Piektdien, 23. augustā ikviens aicināts uz Zemgales bajāru izrādīšanos Rīgā jeb Zemgales novadu dienu Centrāltirgū. Visu dienu norisināsies Zemgales amatnieku, zemnieku un mājražotāju labumu tirdziņš, kā arī daudzveidīga un jestra izklaides programma. Organizatori sola arī loteriju un degustācijas.

FOTO: Spītējot laika apstākļiem, LDz atzīmē simtgadi ar krāšņiem dārza svētkiem(1)

Izglītojošas lekcijas par dzelzceļu kino, arhitektūrā un mākslā, muzikālās performances tādu mākslinieku kā Vestards Šimkus, Elizabete Balčus, Rīgas Modes, Ezeri, Maija un Reinis Sējāni, klavieru kvartets Quadra izpildījumā – to visu apmeklētāji Dzelzceļa muzejā 8.augusta vakarā varēja baudīt par godu VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) simtgadei.

Guntars Račs aicina uz akustiskā albuma Mīlestība ir prezentāciju

22. augustā nāks klajā jauna Guntara Rača dzejoļu grāmata Mīlestība ir un tā būs pieejama komplektā ar ekskluzīvu CD albumu, kurā dziesmas ar Rača vārdiem akustiskās versijās izpilda Ivo Fomins, Zigfrīds Muktupāvels, Intars Busulis, Tomass Kleins, Katrīna Bindere, grupas Saldās sejas solists Jānis Narkevics Jr., dziesminieks Renārs Veličko un pavisam jauniņā dziedātāja Kristena Cīrule.

Ieteikumi Rammstein koncerta apmeklētājiem

Jau 6. augustā Lucavsalā pilnībā izpārdotā koncertā uzstāsies viena no visu laiku populārākajām Vācijas supergrupām Rammstein. Aicinām iepazīties ar koncerta noteikumiem un ieteikumiem.

Teiču dabas rezervāta Siksalā notiks Tauriņu nakts

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālā administrācija piektdien, 2.augustā, aicina interesentus uz neparastu un izzinošu pasākumu Siksalas tauriņu nakts Teiču dabas rezervātā, informēja DAP Dabas izglītības centra Rāzna vadītāja Regīna Indriķe.

LDz simtgadi atzīmēs ar ritekļu parādi un urbānajiem dārza svētkiem

Augustā VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) ar dažādiem pasākumiem atzīmēs uzņēmuma dibināšanas 100 gadu jubileju - ikvienam būs iespēja aplūkot gan senākus, gan ne tik senus ritekļus, vērot dzelzceļa tērpu skati, kā arī izglītojošās lekcijās uzzināt par dzelzceļa lomu arhitektūrā, kino un mākslā, kas notiks LDz urbāno dārza svētku ietvaros, informē uzņēmums.

Positivus otrā diena: Atpūta un muzikāli jaunatklājumi © DIENA(1)

Positivus festivāla otrā diena iesākās mierīgi. Sponsoru stendos turpinājās dažādas izklaides – Helio piedāvā apmeklētājiem nofilmēties bumbiņu jūrā, Coca-Cola ļauj izmēģināt savus spēkus skriešanā ritenī un Latvijas Pasts - iejusties pastnieka lomā, sūtījumus piegādājot ar divriteni.

Kas Positivus apmeklētājus sagaida festivāla otrajā dienā?(11)

Ar saulainu un siltu laiku Salacgrīvā veiksmīgi aizvadīta Positivus festivāla pirmā diena, kurā ar aizraujošiem koncertiem apmeklētājus iepriecināja The 1975, Disclosure, Cut Copy un daudzi citi. Sestdien Positivus apmeklētājus gaida Underworld, Royal Blood, Superorganism, Ivan Dorn, Ewert And The Two Dragons un citu aktuālu mākslinieku uzstāšanās, vēsta organizatori.

Augusta vidū Kocēnu novadā notiks aktīvās atpūtas pasākums Esi Zvērā!

17.augustā, Kocēnu novada, Dikļu pagasta Grebu kalnā norisināsies aktīvās atpūtas pasākums Esi Zvērā!. Visas dienas garumā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties dažādās, sev interesējošās aktivitātēs, kā arī iepazīt un dzirdēt stāstus par Zaļo dzelzceļu, tā vēsturi un nozīmi tagadējā tūrisma attīstības veicināšanā.

Pastariņa muzejā atzīmēs Jēkaba un Annas dienu

Svētdien, 28.jūlijā, plkst.12 Pastariņa muzejā Tukuma novadā jau desmito reizi atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu, portālu Diena informē Tukuma muzeja komunikācijas nodaļas vadītāja Kristīne Ozola.

Bezmaksas festivālā Fono Cēsis publiku iekustinās septiņi dīdžeji

Šajā nedēļas nogalē - 19. un 20. jūlijā - Cēsīs norisināsies ikgadējais bezmaksas festivāls Fono Cēsis, kas jau tradicionāli notiek Cēsu pilsētas svētku laikā. Tas divu dienu gaitā uz skatuves pulcēs tādas grupas kā Skyforger, The Sound Poets, Dzelzs vilks un daudzas citas. Abus vakarus oficiālā ballīte norisināsies gan festivāla norises vietā, gan Fonoklubā. Tāpat pilsētas viesiem tiks nodrošināta labiekārtota telšu pilsētiņa.

Sestdien lustēšanās visā jūras piekrastē - notiek tradicionālie Zvejnieksvētki © DIENA

Viens no vasaras košākajiem notikumiem Latvijas zvejniekciemos un piejūras pilsētās ir Zvejnieksvētki, kas šogad vairumā pilsētu notiks sestdien, 13. jūlijā. Jūras pavēlnieks Neptūns, laivu regates, svinīgais svētku gājiens, amatnieku tirdziņi, jestri koncerti, un tam viscauri – zivju smarža un kopības sajūta vietējiem iedzīvotājiem un svētku apmeklētājiem. Šogad Zvejnieksvētki pulcēs apmeklētājus Ventspilī, Jūrmalciemā, Lapmežciemā, Salacgrīvā, Rojā, Carnikavā, Liepājā, Mērsragā, Pāvilosā un Rēzeknes novada Nagļos – vienīgajā iekšzemes zvejniekciemā –, kā arī citviet Latvijā.

FOTO: Latvijas armijas simtgades svinības(19)

Šodien no plkst.14 līdz 21, Rīgā, 11.novembra krastmalā, notiek Latvijas armijas simtgades svinības, tai skaitā lielkoncerts Latvijas armijai - 100, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) paraugdemonstrējumi un Latvijas un sabiedroto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstāde. Svētku laikā Valsts prezidents Raimonds Vējonis sacīja, ka būt par karavīru ir augstākais patriotisma apliecinājums.

Cēsīs šodien notiks bezatkritumu jeb Zero waste diena(4)

Šo sestdien, 6. jūlijā, Zinātnes un mākslas centrā Brūzis no plkst. 12.00 līdz 18.00 Vides risinājumu institūts kopā ar mākslas telpu Mala, Zaļo Brīvību, Cēsu pašvaldību un citiem partneriem rīko Zero Waste dienu Cēsīs. Tās apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt dažādas labošanas darbnīcas un maiņas tirdziņu, kā arī piedalīties plāna izstrādē – kā Cēsīm kļūt par Zero Waste pilsētu.

Nedēļas nogalē jau 20. reizi tiks svinēti Jomas ielas svētki(2)

Šīs nedēļas nogalē, 6. jūlijā, jau divdesmito reizi Jūrmalā norisināsies Jomas ielas svētki. Svētku apmeklētāji aicināti baudīt gardēžu svētkus, muzikālus priekšnesumus vairākās norises vietās Jomas ielā un aizraujošu izklaides programmu bērniem Horna dārzā. Majoru stāvlaukumā svētku apmeklētājus priecēs tautas deju festivālsSoļi smiltīs un lielākais Gatves dejas priekšnesums Jūrmalā. Svētku vakarā notiks šīberballe, kurā muzicēs Raita Ašmaņa Big Band un solisti.

Lampā šogad "cepinās" Reiznieci-Ozolu, Pavļutu, Kolu un Papuli(1)

Jau piekto reizi Sarunu festivālu Lampa noslēgs Politiķu cepiens – iespēja caur atklātu, cilvēcīgu un vieglu sarunu paskatīties uz politiku. 29. jūnija vakarā Cēsu pils parkā uz Dots skatuves Latvijas labākie komiķi izaicinās četrus drosmīgus politiķus pajokot par sevi veselīga humora pilnā gaisotnē. Šogad pirmoreiz tiks rīkots arī Politiķu disko – piektdienas vakara ballītē politiķi solījuši stāties pie DJ pults, portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.

FOTO: Līgo vakarā Rīgā pulcējas tūkstoši(7)

Līgo svinības Rīgā apmeklēja vairāki desmiti tūkstošu rīdzinieku, pilsētas viesu, kā arī ārvalstu tūristu, kas piedalījās vērienīgajā pasākumā Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā... un lustējās tradicionālo Jāņu svinībās Dzegužkalnā. Svinētāju vidū bija īpaši daudz ārzemnieku, portālu Diena informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvji.

FOTO: Smilšu skulptūras Jelgavā

Šogad smilšu skulptūras Jelgavā veidoja 15 profesionāli tēlnieki no astoņām valstīm – Latvijas, Somijas, Mongolijas, Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas, Lietuvas un ASV. Interpretējot festivāla tēmu Antīkā pasaule, mākslinieki aicināja aizdomāties gan par eksistenciāliem jautājumiem, gan par mūsdienu cilvēka vērtību skalu, salīdzinot to ar seno noslēpumu pasauli.

Mežaparkā norisināsies mākslas festivāls Rīgas ilūzijas

No 5. līdz 8. jūnijam Mežaparkā norisināsies otrais Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls Rīgas ilūzijas. Savu dalību festivālā ir apstiprinājuši 15 starptautiski atzīti mākslinieki no 11 pasaules valstīm. Trīs dienu laikā ikviens interesents varēs sekot unikālu trīsdimensiju gleznojumu tapšanai uz asfalta. Festivāla noslēguma pasākums – 8.jūnijā.

Lastādijā ar koncertu tiks atzīmēta Hipiju diena

Šī gada 1. jūnijā no plkst. 18.00 līdz vēlam vakaram Lastādijas pagalms aicina uz sezonas atklāšanas koncertu, kas jau otro gadu norisināsies hipijiskās noskaņās. Pasākumu atklās Dzintars Briedis ar mikrotonālās mūzikas instrumentu Bišu dēli jeb BeeBoard, uzstāsies bardi Dinārs Gulbis un Helēna Kozlova, būs dzirdami "pagrīdes" scēnas jaunās paaudzes mūziķi Vienkāris un Takeši pils. Koncertu noslēgs etno mūzikas apvienība Rudra Beat.

Vairāk Notikumi