Sastāvdaļas: 2–3 saujas skābeņu, 5 vārītas olas, sauja diļļu, 5–6 vārīti kartupeļi, 5 gurķi, 1 ēdamkarote mārrutku, 2 ēdamkarotes sinepju, 1 ēdamkarote cukura, 1 citrons, 2 l kefīra, 0,5 l ūdens, sāls.
1. Skābenes sīki sagriež un verdošā sālsūdenī novāra 2 min, virumu atdzesē.
2. Olas sarīvē, sarīvē arī nomizotus gurķus un vārītos kartupeļus. Pievieno sakapātas dilles. Pieliek mārrutkus, sinepes, cukuru un citrona sulu un visu kārtīgi samaisa.
3. Atdzisušajam skābeņu virumam pievieno pārējās sastāvdaļas un kefīru. Samaisa un, ja nepieciešams, pieliek vēl sāli un citrona sulu.