Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Stūra mājas ekspozīcija 10 lietu stāsti par cilvēku un varu ieguvusi trešo starptautiski prestižo balvu

Dizaina biroja H2E veidotā ekspozīcija 10 lietu stāsti par cilvēku un varu Stūra mājā ieguvusi _SEGD Merit Award 2015 kategorijā Ekspozīciju dizains, _informēja dizaina biroja pārstāve Madara Jansone.

Sestdien, 6. jūnijā apbalvošanas ceremonijā Čikāgā, apbalvojumus saņēma 33 dizaineru apvienības no dažādām pasaules valstīm. Žūrija šogad izvērtēja 336 pieteikumus sešās kategorijās, no kuriem seši ieguva augstāko apbalvojumu (Honor award) un 27 – balvu par nopelniem (Merit award).

Šis ir jau trešais ekspozīcijai piešķirtais starptautiskais apbalvojums. Šī gada martā ekspozīcija ieguva arī prestižo iF DESIGN AWARD 2015 kategorijā Ekspozīcijas/izstādes, savukārt aprīlī – A' Design Award 2014 - 2015 sudraba godalgu kategorijā Interjera un ekspozīciju dizains.

SEGD Global Design Award (ASV) ir ikgadējs konkurss, kas godina pasaules mērogā labākos empīriskajā grafikas dizainā. Konkurss tika izveidots 1987. gadā, lai godalgotu un popularizētu visaugstākos standartus vides grafiskajā dizainā. Konkursa mērķis ir veicināt vizuālās komunikācijas izmantošanu vidē un parādīt tās svarīgo lomu. Ik gadu žūrija izvērtē simtiem pieteikumu sešās kategorijās.

Apbalvotā ekspozīcija atklāj attiecības starp cilvēku un varu vēsturiski nozīmīgā 20. gadsimta kontekstā. Galvenie "stāstnieki" ir 10 autentiski muzeja priekšmeti, kuri mijiedarbībā ar 10 telpām un 10 stāstiem rada emocionāli piesātinātu ceļojumu pagātnē. Katras telpas individuālā dramaturģija – autentiski priekšmeti, video, audio un apgaismojums – rada vienotu emocionālā stāsta līniju. Ekspozīcija bija apskatāma Stūra mājas ceturtajā stāvā no 2014. gada 1. maija līdz 19. oktobrim.

Dizaina birojs H2E dibināts 2007. gadā. To radījuši un vada Ingūna un Holgers Eleri. Birojs strādā ekspozīciju dizaina, interjera dizaina un grafikas dizaina sfērā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja