Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deja

Zirgu pastā varēs noskatīties Karīnas Lapšinas diplomdarba izrādi Я, ты, мы – равны

7. augustā plkst. 19 un 8. augustā plkst. 18 un 21 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā Zirgu pasts pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Karīnas Lapšinas izrāde Я, ты, мы – равны (Es, tu, mēs – vienlīdzīgi), kas ir viņas diplomdarbs, absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās un skatuves mākslas maģistrantūru, informēja Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāvji.

Liepājas mākslas forumu ieskandinās ar dejas izrādi Labrys

Gaidot sesto mūsdienu mākslas festivālu Liepājas mākslas forums, sestdien, 25. jūlijā, plkst. 15 skvērā pie koncertzāles Lielais dzintars norisināsies foruma ieskandināšanas pasākums. Tā būs īpaša – iekļaujoša dejas izrāde Labrys, kurā skatītāji kopā ar izrādes veidotājiem – Krišjāni Santu un Ievu Gaurilčikaiti-Sants – vienlaikus būs gan vērotāji, gan arī radītāji, informēja foruma rīkotāji.

Valmierā notiks meistarklases Latvijas un ASV dejas profesionāļu vadībā

Valmieras Mākslas dienu laikā lieliska iespēja būs ikvienam dejotājam – klasiskās, laikmetīgās, džeza un Hosē Limona deju tehniku meistarklases Valmierā vadīs Latvijā un ASV atzīti dejas profesionāļi. Pieteikšanās no 9. marta, aizpildot elektronisko pieteikuma formu. Dalība meistarklasēs ir bez maksas, vietu skaits ir ierobežots, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Tapusi latviešu skatuviskajai dejai veltīta interneta vietne

Radīta interneta vietne www.dejaszeltafonds.lv, kas rāda latviešu skatuviskās dejas vēsturi un attīstību. Tā ietver 54 nozīmīgākās dejas laika posmā no 1933. līdz 2008. gadam, un tiks periodiski papildināta. Latviešu skatuviskās dejas zelta fonds ir Latvijas Nacionālā kultūras centra iniciatīva, kas radīta sadarbībā ar skatuviskās tautas dejas nozari, ņemot vērā arī sabiedrības priekšlikumus, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Gunta Miheloviča.

FOTO: Pasaules pirmizrādi piedzīvojis balets Trīs draugi(1)

29. novembrī Latvijas Nacionālajā operā un baletā pasaules pirmizrādi piedzīvoja komponista Pāvela Akimkina un režisora-horeogrāfa Sergeja Zemļanska balets Trīs draugi, kas tapis pēc Ēriha Marijas Remarka populārā romāna motīviem.

Burtnieku novada iedzīvotāji sadarbībā ar atzītiem māksliniekiem rada laikmetīgās dejas izrādi Un pēkšņi gulbji!

15. novembrī plkst. 19 Matīšu Tautas namā un 16. novembrī plkst. 12 Valmieras pagasta kultūras namā ar izrādi Un pēkšņi gulbji! noslēgsies sociāls mākslas projekts Mana brīvība un piederība, kas notiek Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros. Izrāde ir gan demonstrācija, gan koncerts, gan šķietami nebeidzama saruna, kurā Burtnieku novada iedzīvotāji un viņu draugi mākslas valodā pārvērtuši savas atklāsmes par brīvības un piederības nozīmi – individuālā, kolektīvā, vēsturiskā un sociālpolitiskā izpratnē, ziņoja pasākuma pārstāve Daina Tabūna.

Notiks LKA Laikmetīgās dejas mākslas programmas 20 gadu jubilejai veltīti pasākumi(1)

Pēdējā desmitgadē laikmetīgā deja Latvijā ir strauji attīstījusies, kļūstot par nozīmīgu skatuves mākslas kultūras sastāvdaļu. Šī attīstība lielā mērā notikusi, pateicoties profesores Olgas Žitluhinas 1999. gadā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) izveidotajai Laikmetīgās dejas mākslas (LDM) bakalaura studiju programmai, ko 20 gados ir absolvējušas piecas horeogrāfu paaudzes. Jubilejai par godu LKA organizē svētku notikumu ciklu, kopā pulcējot gan programmas studentus, absolventus un pasniedzējus, gan visus tos, kuri programmu veidojuši un attīstījuši, informēja Laikmetīgās dejas mākslas svētku notikuma cikla koordinatore Patrīcija Kolāte.

Tautas deju festivālā Sudmaliņas laurus plūc folkloras ansamblis Djido no Serbijas

Ar krāšņu svētku gājienu un koncertu svētdien, 14.jūlijā, Liepājā izskanēja IX Starptautiskais tautas deju festivāls Sudmaliņas, kas pulcēja ap 500 dejotāju no vienpadsmit pasaules valstīm. Festivāla deju grupu konkursā laurus plūca folkloras ansamblis Djido no Serbijas, informēja Latvijas Nacionālais kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Lana Kazlauskiene.

Survival Kit 10.1 notiks Krišjāņa Santa un Ievas Gaurilčikaites izrāde Labrys

Svētdien, 16. jūnijā, plkst. 9 un plkst. 13 bijušajā LU fizmatu fakultāte Zeļļu ielā 25 laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit 10.1 aicina uz jauno skatuves mākslinieku Krišjāņa Santa (LV) un Ievas Gaurilčikaites (LT) izrādi Labrys, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra saziņas vadītāja Marta Krivade.

Latvijas mākslinieki piedalās Baltijas Dejas platformas pilotprojektā

No 9. līdz 11. maijam Viļņā festivāla New Baltic Dance ietvaros norisināsies Baltijas Dejas platformas pilotprojekts, kas pulcēs laikmetīgās dejas māksliniekus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, informēja Latvijas Dejas informācijas centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daina Tabūna.