Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperti/Blogeri

Tautas gaume © DIENA

Lielbritānijā pie Mājokļu ministrijas kopš pagājušā gada novembra ir tāda Būvē labāk, būvē skaisti komisija.

Rumpi pumpi © DIENA(8)

Grupa Līvi ir kā pūķis, kam nocērt vienu galvu un izaug vismaz trīs citas vietā. Kad Ainars Virga bliež, nekas cits neatliek kā paiet malā.

Dimanta bruņinieki © DIENA(2)

Ogļu čupiņa vai Melnais dimants – no kuras puses skatās – pašlaik nopietni karsē cilvēku prātus. Interesanti, ka katram argumentam par koncertzāli pretī stāv tikpat intensīvs "pret".

Pār sētu © DIENA

Festivāls Liepājas dzintars sen vairs nenotiek, bet laiku pa laikam tiek svinēts. Šoreiz tie ir 55 gadi kopš sākuma, jo beigas neviens neatceras

Pārsteidziet nu! © DIENA(8)

Valsts atbalsta lauvas tiesu ieguvušajiem mūziķiem tagad jāpierāda, ka ieguldījums viņu koncertturnejās ir tramplīns, lēciens, kas cels spārnos.

Pa pusei labais © DIENA

Latvijā šonedēļ pasniedz arhitektūras gada balvu un nosauc labākos arhitektūras darbus.

Kannu lielie notikumi © DIENA(1)

Kannu festivāls ir institūcija, kas uztur autorkino statusu. Ja nebūtu šī festivāla, Holivudas popkultūras melnais caurums mūs būtu iesūcis pilnīgi un galīgi

Lēmums ir vertikāls © DIENA

Maijs ir svētki. Maijs ir tas mirklis visa gada garumā, kad tevi pārņem atvieglojums no tā vien, ka tu patiešām zini – gaisma un siltums turpmāk tikai pieņemsies spēkā.

Labie cilvēki un vietas © DIENA(1)

Biju gājusi šai vietai vairākas reizes garām. Patiesībā es maršrutu ieplānoju tā, lai iznāktu tai iet garām. Pagāja laiks, līdz es sadūšojos tur arī ieiet.

Pompidū un igauņi © DIENA(1)

No 3. līdz 17. maijam Parīzes Žorža Pompidū centra kinozālē notiks režisores Lailas Pakalniņas divdesmit dokumentālo filmu retrospekcija

Svinam, svinam © DIENA(1)

Kā reaģēt, dzirdot par nebeidzamo svētku plāniem? Viena iespēja būtu uzsaukt kā aizsvinējušamies ballītes viesiem – ejiet mājās!

La triste époque © DIENA(8)

Es neesmu bijusi Parīzē. No mudinājumiem tur pēc iespējas ātrāk aizbraukt es vienmēr atgaiņājos ar iracionālu aizbildinājumu.

Lieldienu frizūra © DIENA(2)

Grupas The Cure līderim Robertam Smitam tieši Lieldienās apaļa jubileja. Jau vismaz gadus trīsdesmit nemainīgais Smits 21. aprīlī svinēs sešdesmit.

Atļausimies nosvinēt © DIENA

Ne tikai sliecos nepiekrist, bet pavisam konkrēti nepiekrītu pēc Latvijas Dizaina gada balvas pasniegšanas Satori publicētajai kritikai par pirmās vietas piešķiršanu "dizainam, kura mērķis ir popularizēt kultūras norises Latvijā vai pasaulē".

Pārsteidz mani! © DIENA(2)

Iepirkšanās veikalos ir mūsu ikdiena. Paņem no plaukta produktus, saliec grozā, dod nopīkstināt, noņurdi, ka nekrāj akcijas uzlīmes, un dodies prom.

Lai dzīvo pašdarbība! © DIENA(1)

Antonīms vārdam "pašdarbnieks" ir "profesionālis". Blakus izglītības un atalgojuma kritērijiem pretstatīšana izpaužas arī citās formās

(Varda) par Anjēzi © DIENA

29. martā 90 gadu vecumā mūžībā devās režisore Anjēze Varda – personība, ar kuru saistās vesels laikmets kultūras vēsturē, jā, arī šī laikmeta gals

Cik labi © DIENA

Es balvu mīļuprāt piešķirtu visiem finālistiem vai arī pasniegtu astoņas Purvīša balvas uzreiz. Kas par komandu, kas par buķeti!