Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperti/Blogeri

Bez dzirkstelēm © DIENA

Rekordlielais šoreiz iesniegto mūzikas ierakstu klāsts balvai Zelta mikrofons salikts pa plauktiņiem, kas tiks izgaismoti ceremonijā 16. martā.

Nelūgtais viesis © DIENA

Barikādēs visi konflikti izkusa kā pirmais sniegs. Brīvība, šī saldā, neiespējamā abstrakcija, katram bija sava, tomēr viena.

Viltus sensācija © DIENA

Mākslai atkal jātaisnojas, kāpēc tai būtu derīgi nonākt ne tikai bagātnieku kolekcijās, bet arī sabiedrības kopīgajā īpašumā.

Tikai starp mums © DIENA

Šajā gadumijā vairāk nekā jelkad iepriekš nākas domāt par pasaules un dzīves mainību. Vecais aiziet, jaunais atnāk.

Mīlestības kaskāde © DIENA

Esmu drošs, ka drīz varēsim iegādāties siltus manekenus, kas pieņems tuvākā cilvēka formas apveidus un ko varēs apskaut, glāstīt un samīļot.

Gads straumēs

Nedēļas nogalē tiešsaistē tiks pasniegtas Eiropas Kinoakadēmijas balvas, taču šogad definēt līderus ir īpaši grūti.

Kas runā © DIENA

Pusgada laikā izrādījies, ka vecie priekšstati ir naivi, latviešu dzīvesziņa mainījusies un cilvēcisko vajadzību loks sakuplojis.

Vecā rociņa © DIENA

Rudens cēliens ir ienesis jaunus jēdzienus sarunvalodā un sajūtu nianses – cilvēki uztraucas par savu elpu, ko sajūt, nēsājot maskas.

Stacija Surogāti © DIENA

Pārmaiņas notiek tik strauji, ka tikai dumiķi var cerēt uz mūžīgo dzīvi valsts varas apkampienos. Šobrīd jāuztraucas ir ikvienam.

Neatbildēti jautājumi © DIENA

Nepieciešamība apvienot klasisko kino izrādīšanas vietu – kinoteātri – un skates interneta platformās būs viena no būtiskākajām pandēmijas mācībām.

Kora bu(r)bulis

Mūsu identitātei būtiskā Dziesmu svētku kustība var neizturēt arvien jaunus pārrāvumus un dziedāšanas pasludināšanu par galveno infekcijas avotu.

Labklājība vai nabadzība

Eksistence it kā būtu uzlikta uz ļoti jutīgiem svariem. Ja būsi pārāk inerts, tie nosvērs tavu dzīvi bez tavas līdzdalības.

Konkurences nervs © DIENA

Rudens Latvijā ir kinofestivālu laiks. To nav maz, un nereti tie min cits citam uz papēžiem – tā tas notiek arī šogad.

Dzirdes nervi © DIENA

Spēja klausīties un dzirdēt mums nav dota bez iemesla. Tāpēc tā jārespektē un jāizmanto, ne tikai atpazīstot melodijas vai briesmu tuvošanos.

Elēģija © DIENA

…mutautiņš slapjš no sprediķa par cilvēcības valodu, par iekļaujošo bezsētu mīlestību pret cietumniekiem un izkropļotiem dzīvu vecāku bāreņiem…