Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunajā Rīgas teātrī top izrādē Baltais helikopters balstīta kinofilma

Kopš 2019. gada 21. novembra Jaunā Rīgas teātra repertuārā ir Alvja Hermaņa izrāde Baltais helikopters, kas radījusi lielu interesi Latvijā un visā pasaulē. Covid-19 pandēmijas un ar to saistīto ierobežojumu dēļ iestudējums līdz šim ir piedzīvojis tikai 20 izrādes, ko apmeklēja nedaudz vairāk kā 6000 skatītāju. Lai nodrošinātu iespēju lielākam skatītāju skaitam redzēt izrādi, Jaunajā Rīgas teātrī top kinofilma, kuras pamatā ir izrāde Baltais helikopters, informēja JRT pārstāvji.

Tāpat kā izrāde, arī filmas sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par iepriekšējā katoļu baznīcas pāvesta - Benedikta XVI - noslēpumaino atkāpšanos no amata. Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu posteni dzīves laikā. Astoņi gadi, kuru laikā Racingers pavadīja pāvesta krēslā (no 2005. līdz 2013. gadam), sakrita ar visiem tiem jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem mūsu civilizācija tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā un atbildes, uz kuriem joprojām nav atrastas.

Lugas autors, izrādes un tagad arī filmas režisors ir Alvis Hermanis. Līdzās Mihailam Barišņikovam filmā piedalās Jaunā Rīgas teātra aktieri Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa un Regīna Razuma. Projekta realizācijai ir pieaicināti kino jomas profesionāļi – operators Andrejs Rudzāts un montāžas režisors Mārtiņš Grauds.

Kinofilma būs angļu valodā (daļēji itāļu, poļu un latīņu valodā) ar subtitriem latviešu, krievu un angļu valodā. Filmēšanas process norisinās Jaunajā Rīgas teātrī šī gada aprīlī. 2021. gada beigās filmu ir paredzēts piedāvāt skatītājiem Latvijā un visā pasaulē.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja