Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino Bize Klasikas kino vakaru programmu turpinās Takasi Mīkes filma Kinoprove

Kino Bize organizēto Klasikas kino vakaru programmu aprīļa izskaņā turpinās 1999. gadā tapusī filma Kinoprove. Provokatīvā un izslavētā japāņu režisora Takasi Mīkes meistarbs mulsina, biedē un izaicina domāt plašāk iekš šausmu un mistikas filmu žanra, vienlaikus atklājot aizvien pārsteidzošākas jaunāko laiku kino vēstures teritorijas. Līdztekus filmai būs pieejama arī saruna ar vakara viesi – režisoru Robertu Kuļenko.

Reiz Kventins Tarantīno, izceļot kinodarbā iekodēto līdzsvaru starp galēju ekstrēmismu un fizisko nelabumu, ierindojis Kinoprovi starp labākajām filmām, kas tapušas kopš 1992. gada. Mīkes ietekme nepārprotami vērojama arī Tarantīno diloģijā Nogalināt Bilu.

Takasi Mīke savas karjeras laikā uzņēmis vairāk nekā 100 filmu un uzskatāms par vienu no ietekmīgākajiem Japānas kinoveidotājiem. Kinoprove ir uzskatāma par viņa labāko veikumu, pasaules ievērību iemantojot 2000. gada Roterdamas kinofestivālā, kad tā saņēma FIPRESCI balvu.

Kinoprove stāsta par vientuļo tēvu Aojamu, kurš septiņus gadus pēc sievas nāves nolemj kinoprovēs atrast savu nākamo dzīvesbiedri. Viņa simpātijas iemanto kāda jauna, skaista sieviete – bijusī baletdejotāja ar baisu pagātni.

"Sagatavojieties turbulencei laicīgi! Ja šausmu kino žanrā pierasts bīties no ārējiem spēkiem, tad šoreiz bailes rosinās tēli, ko kino medijs izsauc skatītāja apziņā. Patiesi intelektuāls šausmu kino, kas liks burtiski sarauties iekšām," stāstot par filmu sola programmas kuratores.

Kamēr kinoteātros pulcēties nav iespējams, filmu cikls norisinās Kino Bize straumēšanas platformā Mājas kino. Līdztekus filmai būs pieejama arī saruna starp programmas kuratorēm Agnesi Lipsku, Ievu Augstkalnu un režisoru Robertu Kuļenko par atriebības tēmu kā šausmu kino apakšžanru.

Filma oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā būs pieejama Kino Bize Mājas kino no 23. aprīļa līdz 2. maijam šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja