Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Festivāla 2Annas atklāšanā – kino, mūzikas un dabas sintēze

Piektdien, 9. aprīlī, plkst. 20 notiks Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas atklāšanas pasākums Augu apslēptā pasaule.

Tiešraidē no kinoteātra Splendid Palace mazās zāles varēs vērot gan mākslinieces Sabīnes Moores jeb The Waterflower performanci un koncertu, gan filmas Delikātie ķermeņi. F. Persija Smita apslēptā pasaule seansu. Skatītājus sagaida unikāls vizuāls piedzīvojums, īstu sēņu radīta mūzika, sapņaina brīnuma izjūta, un tas viss – tikai sākums festivāla septiņu dienu ceļojumam, sola festivāla rīkotāji.

Sabīnes Moores performances centrā būs īpaši atklāšanas pasākumam audzētas sēnes – pieslēdzot tām elektrodes, sēnes radīs skaņu, kā arī miksēs video. The Waterfower ir mākslinieces audiovizuālais projekts, pazīstams ar savu eksperimentālo mūziku un art house mūzikas video. Viņas koncerti ir skaņas ainavu bagātas multimediālas performances, kuras rada māksliniecei raksturīgie vokāli, sintezatori un digitālais samplings. Albums Balta gaisma saņēma divas nominācijas mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons 2021 kategorijās Labākais alternatīvais vai eksperimentālās mūzikas albums un Labākais albuma dizains, tāpat Sabīne Moore pazīstama arī ar profesionālo darbību videogrāfijā, strādājot pie pilnmetrāžas animācijas filmām Saule brauca debesīs (režisore Roze Stiebra) un Mans laulību projekts (režisore Signe Baumane).

Turpinājumā būs skatāms filmas Delikātie ķermeņi. F. Persija Smita apslēptā pasaule/Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith (2016) seanss. XX gadsimta sākumā Persijs Smits savā Ziemeļlondonas studijā radīja laika paātrinājuma (time-lapse), animācijas un mikrokinematogrāfijas tehnikas, ar kurām iemūžināt dabas noslēpumus kustībā. Smits bija ambiciozs mākslinieks, kurš bieži vien režisēja vairākas filmas vienlaikus, un par savu misiju bija noteicis dabas slēptāko teritoriju izpētīšanu un iemūžināšanu. Filma apvieno Smita oriģinālo kinomateriālu un mūsdienu skaņu celiņu, ko veidojuši Tindersticks sadarbībā ar Tomasu Belhomu un Kristīni Otu. Tā rada hipnotisku, svešu un tomēr pazīstamu ainavu, kas modina mūsos tādu pašu sapņaina brīnuma izjūtu, kādu izjuta Smits, pirmo reizi cauri lēcām veroties un mikroskopiskajām pasaulēm.

Festivāla atklāšanā ievadvārdus teiks programmas direktore Laima Graždanoviča un producente Agnese Krastkalne. Pasākums norisināsies video tiešraidē no Splendid Palace mazās zāles – ar trīs kameru dzīvo montāžu tiks garantēta kvalitatīva pārraide.

Festivāls 2Annas šogad notiks tiešsaistē, un filmas bez maksas būs iespējams vērot festivāla mājaslapā. Tajā jau šobrīd var iepazīties ar pilnu konkursa filmu sarakstu.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kuru organizē virtuālā studija Urga, ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā, kas jau 25 gadus popularizē īsfilmas žanru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja