Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kriminālziņas

Glābēji no ūdens izcēluši divus mirušus cilvēkus un no auto vraka atbrīvojuši bojāgājušo

Laika posmā no 11. augusta plkst. 6.30 līdz 14. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 139 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, 71 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājumi. Glābēji no ūdens izcēluši divus bojāgājušos, bet vēl vienu mirušu cilvēku ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvojuši no vieglās automašīnas vraka.

FOTO: Sadarbībā ar Ukrainas tiesībsargājošām iestādēm atkārtoti aptur telefonkrāpnieku grupas darbību

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (VP GKrPP) Kibernoziegumu apkarošanas pārvalde kopā ar Ukrainas tiesībsargājošām iestādēm laika posmā no 2023. gada 1. augusta līdz 2023. gada 4. augustam turpināja darbu pie starptautiskas organizētas noziedzīgas grupas darbības apturēšanas, kas izmantoja zvanu centru tīklu, lai veiktu krāpniecību. Iepriekš ziņots, ka noziedzīgās grupas darbība tika pārtraukta 2023. gada 15. martā, aizturot desmit grupas dalībniekus Ukrainā, Dņepropetrovskas apgabalā. Tomēr, turpinot izmeklēšanu, tika konstatēts, ka organizētas noziedzīgas grupas apmērs bija lielāks un līdz šim neaizturētie tās dalībnieki bija vienojušies atjaunot zvana centra darbību, tādējādi turpinot iesākto noziegumu.

Tukumā no ezera izcelts miris cilvēks

Pirmdienas rītā Tukumā no Melnezera glābēji izcēla mirušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).