Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Novados

Raidījums: Tukumā degušo vīrieti Rīgā tiesā par tīšu dedzināšanu

Normunds Kindzulis, kurš pagājušajā nedēļā pagaidām neskaidros apstākļos Tukumā guva plašus ķermeņa apdegumus, Rīgā tiek tiesāts krimināllietā par svešu īpašumu tīšu dedzināšanu, izmantojot degšķidrumu, turklāt šīs lietas izmeklēšanas gaitā viņam konstatēti psihiski traucējumi, kas lieguši saprast un vadīt savu rīcību, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma, atsaucoties lielākoties uz prokurores sniegto informāciju.

Attieksme jāmēra skaitļos © DIENA

Daugavpils ir nonākusi uzmanības un kritikas krustugunīs, jo pagājušās nedēļas nogalē pie lielā vakcinācijas centra dzīvā rinda nebija gara, arī pedagogi pret vakcinēšanos ir visai atturīgi un atsaucas uz ģimenes ārstu ieteikumiem. Tomēr Nacionālā veselības dienesta (NVD) Latgales nodaļā, kā arī Dienas uzrunātie daugavpilieši uzskata, ka velns nav tik melns, kā to mālē.

Dundagai dod laiku līdz pirmdienai © DIENA

Sasaucot Dundagas novada domes ārkārtas sēdi, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P) vēlējās panākt, lai dome ievēlē jaunu priekšsēdētāju un vietnieku, taču vakar tas nenotika un nebija arī plānots. Ministrs deputātiem, kuru skaits ir sarucis, uzdevis vēlēšanas sarīkot līdz pirmdienai, 26. aprīlim, pretējā gadījumā sola iniciēt domes atlaišanu.

Kas vienam aizliegts, otram atļauts? © DIENA

Publiski un privāti pasākumi Latvijā pandēmijas dēļ joprojām ir aizliegti. Taču tas neattur ne vien izklaidi alkstošus jauniešus, bet arī atsevišķas pašvaldības šo noteikumu uz brīdi aizmirst, ja kādam ir liela jubileja vai jāpārgriež lentīte, atklājot jaunu infrastruktūras objektu, liecina Dienas veiktā analīze visu novadu kontos sociālajā tīklā Facebook, daļai – arī pašvaldību mājaslapās par notikumiem martā.