Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Novados

Avārijas dēļ pārtraukta dabasgāzes piegāde vairākiem patērētājiem Salaspilī

Salaspilī, veicot vidējā un zemā spiediena sadales gāzesvadu pārvietošanas darbus Ceru un Lauku ielu rajonā, otrdien tehnisku iemeslu dēļ noticis gāzes padeves pārtraukums daļā no vidējā spiediena tīkla, atslēdzot gāzes piegādi 317 lietotājiem un deviņiem uzņēmumiem, informēja dabasgāzes sistēmas operatora AS Gaso pārstāvji.

Tiesa aizliedz rīkot piketu Valkā

Administratīvā rajona tiesa aizliegusi rīt, 19.decembrī, biedrībai Sabiedriskie Satversmes sargi rīkot piketu Valkā, pamatojot to ar citu cilvēku tiesībām uz veselību, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama tiesneša palīdze Ieva Neimane.

Rīgā un Valkā nedēļas nogalē aizliedz rīkot pasākumus pret Covid-19 ierobežojumiem

Ņemot vērā dienestu rekomendācijas, Rīgas dome nav saskaņojusi lietā par viltus ziņu izplatīšanu apcietinātā aktīvista Valentīna Jeremejeva vadītās organizācijas Tautas varas fronte pieteiktā pasākuma rīkošanu pret Covid-19 ierobežojumiem, kas bija paredzēts svētdien, žurnālistiem atklāja domes vadība. Arī Valkas pašvaldība aizliegusi biedrībai Sabiedriskie Satversmes sargi sestdien no plkst.12 līdz 16 Valkā rīkot piketu pret Covid-19 ierobežojumiem.

Pansionātā Daugavpilī Covid-19 atklāts aptuveni 70 cilvēkiem; direktors iesniedz atlūgumu

Pēc viena Covid-19 gadījuma Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā atklāti vēl vismaz 70 sasirgušie, taču visu klientu un personāla testu rezultāti vēl nav zināmi, savukārt iestādes direktors iesniedzis atlūgumu, aģentūrai LETA apstiprināja Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka (Latgales partija).

Atjaunotajā Sēnītes posmā Vangažos ļaundari izpostījuši caurteku; remonta izmaksas būs iespaidīgas

Uz Vidzemes šosejas (A2) Vangažos otrdienas, 8. decembra, vakarā ļaundari ir nodedzinājuši zem pamatceļa esošās ūdens novades sistēmas caurteku. Saskaņā ar sākotnējo bojājumu apskati caurteka ir neatgriezeniski bojāta vismaz sešu metru garumā un skar šogad atjaunotā autoceļa bremzēšanas joslu uz brauktuves Rīgas virzienā. VSIA Latvijas Valsts ceļi Rīgas nodaļa ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par ļaunprātīgas dedzināšanas faktu.

Prognozē sadrumstalotību © DIENA

Iepriekšējās administratīvi teritoriālās reformas laikā Cēsis ap sevi izveidoja samērā nelielu novadu, jo kaimiņi vēlējās patstāvību. Tagad reformas rezultātā vienās robežās tiks apvienoti septiņi līdzšinējie novadi, no kuriem daļa piederēja pie mazajiem un deputāti drīkstēja startēt no vēlētāju apvienībām.