Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Novados

Daugavpilī cīņa ierasti sīva © DIENA

Uz pēdējo gadu fona desmit saraksti pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī ir pat salīdzinoši neliels skaitlis. Pilsētā asa konkurence par vēlētāju balsīm ir ierasta lieta, tāpat kā tendence, ka neviens pilsētas galva nenostrādā pilnu amata termiņu. Pirms četriem gadiem, kad no 13 sarakstiem tika ievēlēti vien trīs sarakstu pārstāvji, likās, ka vienoties varētu būt vieglāk, taču tā izrādījās ilūzija.

Lielākais vējš un lietus piektdien būs Kurzemē

Piektdien visā Latvijā pūtīs spēcīgs dienvidu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metrus sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes krastā gaidāmas brāzmas līdz 20-25 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Vēju pilsētā septiņas iespējas © DIENA

Pirms četriem gadiem Liepājas domes vēlēšanās kandidēja desmit sarakstu, bet ievēlēti tika vien trīs politisko spēku pārstāvji. Šogad situācija mainījusies, vairs nekandidē partijas No sirds Latvijai, Gods kalpot mūsu Latvijai, Nacionālā savienība Taisnīgums, Liepāja kvadrātā, savukārt sevi pieteikusi Apvienība Iedzīvotāji.

Pašvaldību vēlēšanām iesniegti 324 kandidātu saraksti

Noslēdzoties kandidātu sarakstu iesniegšanai 2021.gada jūnija pirmajā sestdienā paredzētajās pašvaldību vēlēšanām, pašvaldību vēlēšanu komisijās iesniegti 324 kandidātu saraksti, kuros uz iekļūšanu 41 pašvaldības domē kopumā pretendē 5599 kandidāti, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Laura Zaharova.

Tiesa attaisno Truksni komandējuma viltošanas lietā

Rīgas rajona tiesa šodien attaisnoja Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS/LZP) tā dēvētajā "komandējuma" krimināllietā, kurā apsūdzēta arī mēra biroja vadītāja Ingrīda Vilkārse, noskaidroja aģentūra LETA.

VVD inspektori Ventas rumbā Kuldīgā atlaiž 530 nelikumīgi noķertos nēģus un līdaku

Valsts vides dienesta Kurzemes reģionālās vides pārvaldes (VVD) vides inspektori pie Ventas rumbas Kuldīgā konstatēja nelikumīgu nēģu ieguvi, pēc kā upē atlaisti 530 nēģi un līdaka. Pašlaik ir nēģu un līdaku nārsta laiks un to ieguves liegums. Zivju resursiem nodarītie zaudējumi par nelikumīgo lomu, ja vainīgos būtu izdevies notvert, varētu pārsniegt 21 tūkstoti eiro. VVD izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi ziņoja par šo pārkāpumu.

Par iebraukšanu Jūrmalā nevarēs samaksāt ar skaidru naudu

Ceturtdien, 1.aprīlī, par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā nodeva divi eiro, turklāt šogad caurlaižu automātos Priedainē un Vaivaros nevarēs norēķināties ar skaidru naudu, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

Optimizācijas tīkls savelkas ap profesionālajām skolām © DIENA

Profesionālo izglītības iestāžu optimizācija skars arī Daugavpili: tur no 2022. gada 1. janvāra beigs pastāvēt Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola (DTPV). Tajā īstenotās programmas tiks sadalītas starp diviem profesionālās izglītības kompetenču centriem (PIKC) – Daugavpils tehnikumu (DT) un Daugavpils Būvniecības tehnikumu (DBT).