Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Novados

Eksprestesti nepasargā VSAC Valkā © DIENA

Dienu pēc labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) paziņojuma, ka eksprestestu lietošana valsts sociālās aprūpes centros (VSAC) ir pierādījusi savu efektivitāti un saslimstība iestādēs mazinās, parādījās ziņa, ka VSAC Zemgale filiālē Valkā ir konstatēts plašs Covid-19 uzliesmojums.

Jēkabpils mērs Kraps atkāpjas no amata un aptur darbību LA

Īsi pirms šodien gaidāmās Jēkabpils domes sēdes, kurā paredzēts apstiprināt pašvaldības budžetu, par atkāpšanos no mēra amata un darbības apturēšanu partijā Latvijas attīstībai (LA) paziņojis iepriekš Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroja (KNAB) aizturētais Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps.

Jēkabpils mēra nākotne pagaidām neskaidra © DIENA

Ceturtdien Jēkabpils pilsētas domes sēdē pieņems 2021. gada budžetu. Sēdē piedalīsies arī pilsētas mērs Aivars Kraps (LA), taču viņš sēdi nevadīs, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) liedzis viņam ieņemt domes priekšsēdētāja amatu. Kraps līdz šim visas apsūdzības noraidījis un Dienai izteicās, ka īsti nesaprot, par ko apsūdzēts. Domes sēdē viņš esot gatavs aizstāvēt budžeta projektu, kura tapšanā pēdējo trīs mēnešu laikā esot pielicis daudz pūļu.

CVK izsludina pašvaldību vēlēšanas 5.jūnijā

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien izsludināja 5.jūnija pašvaldību vēlēšanas, kas norisināsies 41 pašvaldībā - sešās ārpus novadiem esošajās valstspilsētās un 35 novados, aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Laura Zaharova.

Gribētos drošības sajūtu © DIENA

Pašvaldību vēlēšanas pēc administratīvi teritoriālās reformas plānotas jaunajās robežās, taču to organizēšanu var ietekmēt gan Satversmes tiesas (ST) spriedumi pēc samērā daudzu pašvaldību pieteikuma, gan Covid-19 situācija, ņemot vērā to, ka uz vēlēšanu brīdi nav nosakāms, cik cilvēku būs jau vakcinējušies un vai būs spēkā kādi ierobežojumi, kas saistīti ar drošības pasākumiem slimības izplatības novēršanai.