Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Novados

Brocēni var palikt bez sporta centra © DIENA

Brocēnu novada iedzīvotāji ir satraukti par Brocēnu Sporta centra, kas ir visa novada sporta dzīves sirds, likteni. Patlaban sporta kompleksu apsaimnieko SIA Brocēnu Sporta centrs, kas nesaraujami saistīts ar būvuzņēmēja Zigmunda Birzīša vārdu. Īpašnieks, kurš pats ir liels hokeja fans un atbalstītājs, nevēlas vairs uzturēt šo objektu, precīzāk, grib to pārdot. Pirmpirkuma tiesības ir vietvarai (tai pieder 7,7% kapitāldaļu), kas nu jau divus gadus apsver, vai un kā to darīt, jo pirkuma summa – 1,7 miljoni eiro – nav nekāda mazā.

Reformas virzītāju likmes pašvaldībās © DIENA

Jau pirms kāda laika daudzu Latvijas iedzīvotāju pastkastītēs nonāca partijas Latvijas attīstībai (LA) priekšvēlēšanu reklāmas izdevums, norādot, ka tas izdots 425 000 eksemplāru. Tajā politiskais spēks apliecina gatavību startēt pašvaldību vēlēšanās 27 novados. Kā zināms, tieši LA pārstāvji vada gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), gan Saeimas speciāli izveidoto Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) komisiju, tādējādi LA uzskatāma par partiju, kas lielā mērā uzņēmusies atbildību par reformas gaitu.

VARAM no amata atbrīvo Ikšķiles novada domes priekšsēdētāju Trapiņu

Par dažādiem pārkāpumiem, kas ir konstatēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja darbā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) parakstījis rīkojumu par pašvaldības vadītāja Induļa Trapiņa (LZP) atbrīvošanu no amata, šorīt intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Plešs.

Kolkā un Mērsragā gaiss iesilis līdz +13 grādiem

Ceturtdien plkst.14 gaisa temperatūra valstī bija no +4 grādiem Liepājas ostā un Zvejniekciemā līdz +13 grādiem Kolkā un Mērsragā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ventspilī par mēra nomaiņu nedomā © DIENA

Nedz Ventspils dome, nedz apsūdzētā Aivara Lemberga, kuram piespriests drošības līdzeklis – apcietinājums, partija Latvijai un Ventspilij negrasās lemt par viņa atstādināšanu no Ventspils mēra amata. To Dienai apliecina Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks un partijas Latvijai un Ventspilij valdes loceklis Jānis Vītoliņš.

Skrīveru vidusskolā nolemts pagaidām neatsākt klātienes mācības

Lai arī pašvaldībā Covid-19 saslimstības rādītāji atbilst "drošas skolas" kritērijiem, izvērtējot dažādus riskus, Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā nolemts pagaidām neatsākt klātienes mācības jaunākajās klasēs, aģentūra LETA uzzināja Skrīveru novada pašvaldībā.