Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Eiropa

Ungārijā EP vēlēšanās atbalsts Fidesz sarūk

Svētdien notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Ungārija uzvarējusi premjerministra Viktora Orbāna vadītā nacionālkonservatīvā partija "Fidesz", taču atbalsts tai sarucis līdz viszemākajam līmenim pēdējo 14 gadu laikā.

EP vēlēšanās uzvarējusi Eiropas Tautas partija

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās uzvarējusi konservatīvā Eiropas Tautas partija (EPP), liecina pirmdien publiskotās prognozes, kas balstītas uz provizoriskajiem rezultātiem un nobalsojušo vēlētāju aptaujām.

Vācijā rūk patvēruma pieprasījumu skaits

Vācijā turpina rukt patvēruma pieprasījumu skaits, un maijā reģistrēti vairs tikai 17 231 sākotnējais pieteikums, liecina Federālā migrācijas un bēgļu lietu biroja (BAMF) dati.

Fico atentātā pret viņu vaino naidu, ko radījusi opozīcija un Sorosa mediji © DIENA

Atentātā 15. maijā sašautais Slovākijas populistiskais premjerministrs Roberts Fico publiskotā video paziņojis, ka piedod uzbrucējam, un teicis, ka varētu atgriezties pie darba pienākumu pildīšanas jūnija beigās, vēsta BBC. Vienlaikus viņš vainojis opozīciju, valdību kritizējošos medijus, no ārvalstīm naudu saņemošās nevalstiskās organizācijas par naida un netolerances klimata radīšanu valstī, kas novedis pie atentāta.

Klimata aktīvisti apķēpā Šolca biroju

Vācijas klimata aktīvistu organizācijas Letzte Generation (Pēdējā paaudze) biedri ceturtdien Berlīnē apķēpājuši kanclera Olafa Šolca biroju, uz ēkas sienas uzkrāsojot vārdus "Esi godīgs".

Sākas EP vēlēšanas

Šodien nīderlandiešiem dodoties pie balsošanas urnām, sākas Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kas ilgs līdz svētdienai.