Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Eiropa

Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā

“No tā, kur tu dzīvo, nedrīkstētu būt atkarīgs, vai tu dzīvo vai mirsti,” pagājušajā gadā teica ES veselības komisāre Stella Kirjakidesa. Tomēr miljoniem eiropiešu nav pieejamas kādas zāles, kas glābj vai paildzina mūžu citās Eiropas valstīs. Izmeklēšanā atklājās, ka sešās ES valstīs trūkst katrs ceturtais no 32 analizētajiem svarīgajiem medikamentiem.

Makrona izteikumi par "pilsoņkara" draudiem izpelnās nopēlumu

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien izpelnījies oponentu asu nopēlumu saistībā ar izteikumiem, ka galēji labējo vai galēji kreiso spēku uzvara parlamenta vēlēšanās var izraisīt "pilsoņkaru", oponentiem mudinot valsts galvu nebaidīt sabiedrību.

Polija apsver Baltkrievijas robežas slēgšanu

Varšava neizslēdz iespēju slēgt abus atlikušos robežšķērsošanas punktus ar Baltkrieviju, reaģējot uz diktatora Aleksandra Lukašenko režīma hibrīdkara darbībām, paziņojis Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.

Borels: Atrasts juridisks risinājums Ungārijas veto apiešanai

Eiropas Savienība (ES) izstrādājusi juridisku risinājumu, lai apietu Ungārijas veto ieroču iegādei Ukrainai, izmantojot ieņēmumus no iesaldētajiem Krievijas aktīviem, pirmdien publicētā intervijā laikrakstam Financial Times pavēstījis ES augstākais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels.