Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Eiropa

Latvija iesniegs apelācijas sūdzības Avena un Fridmana sankciju lietās

Ministru kabinets šodien atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) sagatavoto Latvijas nostāju un nolēma iesniegt apelācijas par Eiropas Savienības Tiesas (EST) spriedumiem, ar kuriem atceltas miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam noteiktās Eiropas Savienības (ES) sankcijas, aģentūru LETA informēja TM

Francijā sākas parlamenta vēlēšanu kampaņa © DIENA

Francijā pirmdien oficiāli sākās divu nedēļu kampaņa pirms parlamenta apakšpalātas – Nacionālās asamblejas – vēlēšanām, kas paredzētas divās kārtās – 30. jūnijā un 7. jūlijā –, vēsta France24.com. Kandidāti, kuriem bija jāreģistrējas līdz svētdienas vakaram, sacentīsies par 577 Nacionālās asamblejas deputātu vietām.

Zelenskis: Krievija nav gatava taisnīgam mieram

Krievija un tās vadība šodien nav gatava taisnīgam mieram, un to apstiprina diktatora Vladimira Putina šīs nedēļas paziņojums, kurā viņš pieprasa Ukrainas teritorijas, svētdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ukraina noraida Krievijas "miera priekšlikumus"

Reaģējot uz tā dēvētajiem miera priekšlikumiem, kurus piektdien, Šveices miera samita priekšvakarā, izvirzījis Krievijas diktators Vladimirs Putins, Ukraina norādījusi, ka viņš vien spējis kārtējo reizi izklāstīt "agresora standarta komplektu".