Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mēness kalendārs dārzkopim

Augusta nogales Mēness kalendārs dārzkopim:

Sakņu dārzeņu kopšana

No 23. līdz 26. augustam ir, ko pastrādāt –  labas dienas sakņu dārzeņu novākšanai. Dodieties kartupeļu un burkānu vagās, sīpolu dobēs, ķiploku dārziņā. Cerams, ka nelīs un dārzeņi nebūs mitri un dubļaini. Galvenais jau tos labi apžāvēt, pirms noglabā pagrabā ziemai. Jo vairāk zemes klāt, jo lielāka iespēja, ka bojāsies. Žāvējiet sīpolus un ķiplokus labi vēdinātās telpās, bet ne tiešos saules staros. Ideāli, ja jums ir šķūnītis vai nojume.
 

Lapu dārzeņu kopšana

28. un 29. augustā rūpējieties, lai kāpostus, kas pagaidām vēl dobēs briest, nenograuž kaitēkļi. Lielākie negantnieki ir kāpostu balteņi. Tos varat nolasīt ar rokām un iznīcināt, bet varat mēģināt apsmidzināt un tā tikt vaļā. Smidzināšanai izmantojot, protams, tikai bioloģiskus līdzekļus. Piemēram, no tīruma kosas pagatavojiet uzlējumu. 1–2 tējkarotes kaltētas kosas aplej ar 200 ml verdoša ūdens, kad atdzisusi un ievilkusies, dodas laistīt. Jāatceras, ka pēc katra lietus jāatjauno smidzināšana. 
 

Augļu koku un ogulāju kopšana

23. augustā tīriet zemeņu dobes, pārstādiet avenājus. Vāciet augļus un sagatavojiet ziemas glabāšanai, ja nepieciešams. Bojātos nokritušos ābolus, bumbierus, plūmes aizvāciet no dārza un likvidējiet – lai nepievilina lapsenes un nekalpo par dzīvesvietu kaitēkļiem.
 

Dekoratīvo stādījumu un ziedu kopšana

27. un 28. augustā pārstādiet peonijas. Neaizmierstiet par to mēslošanu! Arī liliju stādījumus varat papildināt vai pārvietot. Sējiet pavasarim atraitnītes, uzpirkstenes. Visā dārzā nogrieziet augu noziedējušās daļas.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pavasara skrējienā: bez spriedzes un ar prieku

Parkos, dabas takās un ielās aizvien vairāk dažādu paaudžu cilvēki skrien! Arī iespēja pierādīt savu varēšanu garajā skrējienā – maratonā – aizrauj aizvien vairāk, un ne mazums ir arī tādu, kuri skri...

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits