Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 15. - 21. februāris

Mēness kalendārs dārzkopim: 15. - 21. februāris.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

Tuvojoties Valentīndienai, Nacionālais botāniskais dārzs sagatavojis īpašu piedāvājumu tiem, kuriem mīlestība saistās ar pacietību un rūpēm. Turklāt, kas nav mazsvarīgi, šis mīlestības apliecinājums ar katru gadu kļūs arvien lielāks: tas ir gigantiskās kolokāzijas stādiņš! Kolokāzijas lapas vizuāli atgādina sirsniņu. Jāņem vērā, ka lielas mīlestības gadījumā augs var sasniegt 1,5 metra augstumu un lapu diametru līdz pat 150 cm. Stādiņus iespējams iegādāties Salaspils Tūrisma informācijas centrā pretī dzelzceļa stacijai Salaspils. Cena pieci eiro.vKad jaunie telpaudziņi iegādāti, ieteicams tos nedaudz paturēt atstatus no jau esošajiem zaļajiem iemītniekiem – ja nu jaunpienācējiem ir kāda kaite vai kukaiņi? Tāpat profilaktiski varat tos apstrādāt ar nīma eļļas maisījumu. Jaunnedēļ telpaugu kopšanai piemērotākie datumi ir 15. un 16. februāris.

Sakņu dārzeņu kopšana

No 17. līdz 19. februārim varat iesēt redīsus, ja jums ir apkurināma siltumnīca, bet pārējie – plānojiet jaunos dārza darbus, iestādiet sīksīpoliņus lokiem un sapņojiet par pavasari!

Lapu dārzeņu kopšana

19. un 20. februārī sējiet audzēšanai uz palodzes mikrozaļumus, salātiņus, spinātus, zirņus, kuriem ļausiet augt 5–8 centimetrus un tad grauzīsiet svaigos, saldos un sulīgos asnus. 

Augļu koku un ogulāju kopšana

20. un 21. februārī pārlūkojiet, kā jūtas augļu kociņi dārzā, notrauciet sniegu, ja tas smagi liec lejup zarus. Sējiet dēstu audzēšanai papriku, novietojot traukus ar stādiņiem siltā vietā uz maksimāli gaišas palodzes un regulāri palaistiet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits