Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mēness kalendārs dārzkopim: 22.-28.februāris

Mēness kalendārs dārzkopim: 22.-28.februāris.

Lapu dārzeņu kopšana

No 22. līdz 24. februārim turpiniet apzaļumot savas palodzes ar pirmajiem pašaudzētajiem vitamīniņiem – garšaugiem un mikrozaļumiem. Kas ir visgardākie? Kā jau par daudz ko, gaumes ir atšķirīgas, taču iecienītākie ir zaļie un sarkanie redīsu dīgsti, kressalāti, mini rukola, pikanti un specifiski ir sinepju dīgsti, gardi arī brokoļi un kāposti, bet saulespuķu dīgstiem tiešām garša kā saulespuķu sēkliņām. Ja šie zaļumi ir labi uz sviestmaizēm, pie salātiem un pārkaisīti zupām, tad graužami kā našķi būs zirņu asni – tie ir sulīgi un saldi kā cukurzirnīši, kaut arī tos var audzēt no parastajiem pelēkajiem zirņiem. Tā kā asniņos ir ļoti koncentrētas gan garšas, gan dažādas vērtīgās uzturvielas, tur izteiktāk koncentrējas arī tas, ko augs saņēmis no augsnes vai apkārtējās vides, tādēļ mikrozaļumu audzēšanai ieteicams izvēlēties bioloģiski sertificētas sēklas un tās diedzēt augsnē, kurā nav minerālmēslu, bet ir maksimāli dabisks sastāvs. 
 

Sakņu dārzeņu kopšana

25. februārī izlasiet bojātos dārzeņus no pagraba dārzeņu apcirkņiem. Plānojiet dārza darbus pavasarī, pērciet sēklas internetā, ja jums ir apkurināma siltumnīca, varat jau iesēt redīsus. 
 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 24. līdz 26. februārim aprūpējiet telpaugus, laistiet, mēslojiet, smidziniet un, ja vajadzīgs, pārstādiet. Ja dārzā ir daudz sniega, to no dekoratīvo un augļu koku un krūmu zariem saudzīgi nopuriniet. Nolīdziniet sniega kaudzes, lai tās nekrājas uz zālāja un zem sniega neveidotos izsutumi un mauriņa bojājumi. Pārbaudiet, vai arī uz dobēm nav pārāk daudz sniega, kas tur var sablīvēties un bojāt košumaugus. Noteikti nevajadzētu ļaut krāties sniega kupenām uz rozēm un citiem jutīgiem košumaugiem.


Augļu koku un ogulāju kopšana

No 26. līdz 28. februārim sējiet papriku dēstu audzēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits