Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasākumi dārza darbu mīļotājiem

Ziemas sezonā ir gana daudz darāmā, lai plānotu dārza darbus pavasara un vasaras sezonai, meklētu iedvesmu un izglītotos

Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrība aicina apmeklēt Aijas Kaškures vadītos kursus par kokiem un krūmiem, to audzēšanu un vietu dārzā. Kursi risināsies Latvijas Dabas muzeja telpās, to sākums 11. janvārī plkst. 10.00. Plašāka informācija un pieteikšanās, zvanot pa tālr. 22023681. 

Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubā Tomāts, Rīgā, Nēģu ielā 3, ir iespēja apmeklēt dažādas lekcijas. 21. janvārī pulksten 12.00 notiks lekcija Laistīšanas sistēmas. Interesenti varēs uzzināt, kādas ir laistīšanas sistēmas āra un segtajām platībām – automātiskās un pusautomātiskās. Pilienlaistīšanas iespējas – priekšrocības, veidi, iespējamās funkcijas. Laistīšanas sistēmu aprīkojums, prasības laistīšanas sistēmu elementiem, to izvēle, aptuvenās izmaksas. Ieteikumi sistēmu ekspluatācijā. Stāstīs Rustams Gamidovs, automātisko laistīšanas sistēmu kompānijas IRRIGATION SYSTEMS dibinātājs.

Savukārt 21. janvārī pulksten 12.00 notiks lekcija Paprikas, asie pipari un baklažāni. Apmeklētāji uzzinās, kā notiek saldo papriku, aso piparu un baklažānu audzēšana no sēkliņas modināšanas līdz auglim. Ražīgākās papriku un aso piparu šķirnes. Ražīgākās un Latvijas klimatam piemērotākās baklažānu šķirnes. Īss šķirņu raksturojums. Ar personīgo pieredzi dalīsies Maija Čerjaka, kluba Tomāts valdes locekle, ilggadēja, aizrautīga dārzkope, aktīva Dabas muzejā notiekošo izstāžu dalībniece.

Uz lekcijām nepieciešams pieteikties iepriekš, zvanot pa tālr. 29131403 vai 27542217

25. janvārī plkst. 10.00 Zinātņu akadēmijā, Akadēmijas laukumā 1, Rīgā, notiks ziemas seminārs tomātu audzētājiem. Dalībnieku reģistrācijas sākums plkst. 9.00. Būs iespēja iegādāties sķirņu kolekcionāru sēklas. Semināru vadīs dārzniecības Neslinko saimniece Elga Bražūne, dārzkope un tomātu audzētāja ar daudzu gadu pieredzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits