Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Dzelzceļa muzejā - modeļu izstāde Liliputija

No 30.oktobra līdz 3.novembrim Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā būs aplūkojama dzelzceļa mēroga modeļu izstāde _Liliputija 2012 jeb viss kā īstā dzelzceļā, tikai mazs!_Izstādes laikā dzelzceļa modelisma entuziasti demonstrēs gan rūpnieciski ražotus, gan no privātām kolekcijām, pašu izgatavotus modeļus, piemēram, lokomotīves ar dūmu ģeneratoriem un skaņu efektiem.

Darbībā būs apskatāmi vismaz 30 dažādi lokomotīvju un 70 vagonu modeļi.Savukārt vitrīnās būs eksponēti dzelzceļa ritošā sastāva modeļi, kas izgatavoti Latvijā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā un citās valstīs. Savus izstrādājumus demonstrēs vietējie dzelzceļu modeļu ražotāji: IU Modela-L un Bergs, kā arī citi dzelzceļu modeļu izgatavotāji un pārbūvētāji. Dzelzceļa modelisma entuziasti labprāt dalīsies pieredzē un pastāstīs, kā labāk uzturēt, apkopt un pārbūvēt modeļus, kā arī atklās noslēpumus par maketu būvi, pavēstīja muzeja pārstāvji.Dzelzceļa muzejs šai izstādei ir sagatavojis īpašu veltījumu, atdzīvinot 1954.gadā izgatavoto dzelzceļa modeli, ko muzejam pirms vairākiem gadiem dāvināja A.Jumītis. Muzejā apmeklētāji varēs arī gūt nelielu ieskatu dzelzceļa maketu izgatavošanā: kā salikt sliežu ceļu, veidot ainavu, kādus materiālus izmantot ēkām, ceļiem.Dzelzceļa vēstures entuziasts D.Punculs piedāvās ieskatu savu modeļu kolekcijā. Izstādē piedalīsies desmit Latvijas dzelzceļu modeļu būves entuziasti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko