Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ēriks Kleptons izdevis jaunu plati Old Sock

Leģendārais mūziķis un ģitāras virtuozs Ēriks Kleptons nācis klajā ar jaunu plati Old Sock. Diskā iekļautas divas jaunas kompozīcijas Every Little Thing un Gotta Get Over, kā arī dažādos mūziķa dzīves posmos radītās dziesmu versijas.

Izdotais dziesmu ripulis ir pēc kārtas jau 21.mūziķa albums. Ērikam Kleptonam vienmēr piemitusi spēja atpazīt lieliskas dziesmas un viņš tās oriģinālā manierē spējis interpretēt savos muzikālajos darbos, ko raksturīgi pierāda arī jaunākais veikums - Old Sock. Šis albums godā izcilus māksliniekus - Pīteru Tošu, Džordžu Geršvinu, Henku Snovu, Geriju Mūru, Leadbelly un citus, kuri ir ietekmējuši Kleptona daiļradi. Albumā dzirdams 30. gadu romantisms, regejs, souls, roks un radoša sadarbība ar Polu Makartniju, kas viss kopā veido neatkārtojamo Kleptona stilu.

Albuma ierakstīšanā Kleptons sadarbojās ar saviem ilggadējiem līdzgaitniekiem – bundzinieku Stīvu Gadu, basģitāristu Villiju Vīksu un taustiņinstrumentālistu Krisu Steintonu. Ierakstā Kleptonam pievienojās arī izcili viesmākslinieki - Džei Džei Keils ar bekvokālu un ģitāru dziesmā Angels, Čaka Kāna kā fona dziedātāja dzirdama Get On Over, Stīvs Vinvuds Still Got The Blues iespēlējis ērģeles, savukārt P.Makartnijs dziesmā All of Me piedalās gan kā basģitārists, gan kā dziedātājs, bet Džims Keltners kompozīcijā Our Love is Here To Stay iespēlējis bungas.

Atzīmējot 50 uz skatuves pavadītos gadus, Kleptons dosies Eiropas turnejā, kuras ietvaros uzstāsies arī Latvijā. Ietekmīgajam mūzikas izdevumam Rolling Stone 67 gadus vecais mūziķis atzīst, ka šie, iespējams, ir vieni no pēdējiem koncertiem viņa karjerā, jo došanās tālos pārbraucienos prasot lielu emocionālo atdevi. Baltijas reģionā Ēriks Kleptons sniegs tikai divus ekskluzīvus koncertus – Latvijā, Arēnā Rīga, un Lietuvā, Kauņas Žalgiris arēnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko