Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Modes izstāde - performance "Laimīgā ģimene. Balts. Melns."

No ceturtdienas, 1.septembra Modes izstāde - performance "Laimīgā ģimene. Balts. Melns." apskatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja mākslas galerijā "Apsīda", Skārņu ielā 10/20.

Izstāde "Laimīgā ģimene.Balts.Melns." ir turpinājums Odettas Birmanes un Igitas Gausiņas-Rekes veiksmīgajai sadarbībai, kurā reflektējas pusgadsimta dzīves pieredze, tik dažādie un bezgalīgie mainīgās modes izziņas ceļi. Abas ir Mākslinieces un Dzīves režisores.

Šajā izstādē apvienotas divi kopprojekti. "Odetta - 30 darba gadi", kas ir pieredzes un meistarības apvienojums kolekcijā "Kāzas". Tās ir kāzu un godu kleitas, vīriešu uzvalki un smokingi. Tas ir Baltais. Savukārt, otrs ir jaunā modes zīmola "Hey’n Black!" kolekcija ar nosaukumu "Happy Family" . Šajā kolekcijā, izmantojot vienīgi melno, tiek izstāstīts vislieliskākais dzīves stāsts - stāsts par laimīgu ģimeni. To vizualizējis fotomākslinieks Juris Šulcs, īpaši šai izstādei tapušās fotogrāfijās

Igita Gausiņa - Reke stāsta, ka iecere, veidot izstādē saikni starp dažādu cilvēku dzīvēm, emocijām, atrodot katram ikvienam pašu svarīgāko.

Piedaloties dzīves ceļojumā baltais un melnais ir nepārtraukta līnija, kustība, kurai nepiemīt ne ritms, ne loģika. Vērotājam ir iespēja mānīgajās, reizēm, pat uzspiestajās krāsu robežās, ieraudzīt citu dimensiju, citu realitāti. Galabeigās tas ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts tomēr par mīlestību.

Izstāde apskatāma katru dienu izņemot pirmdienas no plkst.11.00 - 17.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko