Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pasaules garākā jahta maksā 609 miljonus ASV dolāru

Aprīlī Brēmenē, Vācijā, pirmo reizi ūdenī tika nolaista pasaulē garākā jahta Azzam. 609 miljonus ASV dolāru vērtā peldrīka garums mērāms divos futbola laukumos. Azzam ir par 17 m garāka, nekā krievu miljardierim Romānam Abramovičam piederošā jahta _Eclips_e, kura līdz šim lepojusies ar pasaulē lielākās jahtas titulu, ziņo ārzemju mediji.

Jahta Azzam tapusi uzņēmuma Nauta Yachts paspārnē Itālijā, tās dizainu savukārt veidojis Vācijas uzņēmums Lurssen Yachts. Jaunais peldrīks, kas ir ap 180 m garš, tapis četru gadu laikā.

Lai arī oficiāli nav atklāts, kurš ir Azzam saimnieks, medijos publicētas baumas, ka jahta pieder Saūdu Arābijas karaliskajai ģimenei, norāda izdevums NY Daily News.

Kā atzina viens no jahtas projektētājiem, īpašnieks vēlējies savā īpašumā iegūt luksusa jahtu ar klasisku, taču reizē inovatīvu dizainu, kas “varētu ātri pārvietoties siltos un seklos ūdeņos, nodrošinot greznu un izsmalcinātu patvērumu tās viesiem”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko