Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pētījums: iegādājoties saldumus vairums iedzīvotāju nedomā par to veselīgumu

 53% Latvijas iedzīvotāju, iegādājoties saldumus, nedomā par to veselīgumu, liecina SIA G.Miežis Ārsts veiktais pētījums. Produkta cena, derīguma termiņš un svars ir galvenie aspekti, kam patērētāji pievērš uzmanību, iegādājoties našķus. Interesanti, ka tikai piektā daļa aptaujāto pievērš uzmanību saldumu kaloriju daudzumam.

Pētījums atklāj, ka ģimenēs ar bērniem saldumu lietošanas paradumi kopumā būtiski neatšķiras no vidējām tendencēm - 31% aptaujāto iedzīvotāju ar bērniem vienu līdz trīs reizes nedēļā uzturā lieto smalkmaizītes, kūkas un šokolādi, 28% izvēlas cepumus, savukārt 23% - biezpiena sieriņus. Biežāk nekā vidēji par iegādāto našķu veselīgumu domā sievietes (51%) un iedzīvotāji ar vidēji augstiem un augstiem ienākumiem (36%). Zīmīgi, ka pilsētnieki daudz vairāk domā par saldumu izvēli nekā laucinieki, attiecīgi 51% un 33%.

90% no aptaujātajiem iedzīvotājiem norāda, ka būtiskākais faktors, iegādājoties saldumus, ir to cena. Nākamais kritērijs ir derīguma termiņš (82%) un daudzums (76%). Interesanti, ka cilvēki daudz vairāk pievērš uzmanību produktu dizainam (53%), nekā kaloriju daudzumam (20%), kā rezultātā bieži vien iegādājas neveselīgākus saldumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko