Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pie Kaņiera ezera atklāts putnu vērošanas tornis

3.oktobrī  Ķemeru nacionālajā parkā pie Kaņiera ezera tika atklāts putnu vērošanas tornis, ko dabas parkam dāvina uzņēmums Cemex.  Kaņieris ir viena no nozīmīgākajām putnu vērošanas vietām Latvijā  - šeit var novērot  vairāk kā 200 putnu sugas ( kopā Latvijā ir reģistrētas 342 putnu sugas)   Tā kā ezers ir cieši apaudzis ar niedrēm un citiem augiem, tad piekļūšana tuvu putniem bija apgrūtināta.  Tagad visu ezeru var pārredzēt no torņa.

Cemex 2007.gadā noslēdza vienošanos ar starptautisko putnu aizsardzības organizāciju Birdlife International. Starptautiskā putnu aizsardzības organizācijus savienība BirdLife International darbojas vairāk nekā 100 pasaules valstīs. Tās misija ir saglabāt visas pasaules putnu sugas un to dzīves vidi, līdz ar to arī dzīvās dabas daudzveidību kopumā un, sadarbojoties ar sabiedrību, veicināt dabas resursu saprātīgu izmantošanu. Drīz pēc tam , Cemex vienojās ar Latvijas ornitologu biedrību un Ķemeru dabas parku par šī torņa izveidi.  Turpmāk Cemex arī sadarbosies ar Latvijas ornitologu biedrību , lai veiksmīgi atbalstītu putnu aizsardzības aktivitātes Latvijā.

Vairāk kā 200 sugas 342 sugas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko