Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Seko Diena.lv un ej uz Homo novus izrādēm

Seko Diena.lv sociālajos tīklos Draugiem.lv, Twitter un Facebook, iesaki Diena.lv ziņas arī draugiem un laimē vērtīgas balvas! Diena.lv sekotāji augustā un septembrī varēs tikt gan pie ielūgumiem uz koncertiem un teātra izrādēm, gan pazīstamu mūziķu CD un DVD ierakstiem. 

Pirmdienas, 2.septembra, vakarā starp Diena.lv sekotājiem tiks izlozētas seši ielūgumi uz Starptautiskā Jaunā teātra festivāla Homo novus izrādi "Par Dieva dēla sejas koncepciju" Nacionālajā teātrī otrdien, 3.septembrī.

Izrādē "Par Dieva dēla sejas koncepciju" itāļu mākslinieks Romeo Kasteluči pievēršas Rietumu kultūras ikonai Jēzum Kristum. Izrādes centrā ir Renesanses mākslinieka Antonello de Mesinas gleznotā Jēzus skatiens, kas vēro hiper-reālistisku epizodi uz skatuves. Tur dēls aprūpē slimo tēvu, kas pats vairs nespēj kontrolēt savu ķermeni. Monotonā darbību secība, kas norit teju pilnīgā klusumā, ir divu vistuvāko cilvēku saruna, pilna nevarības, mīlestības, līdzjūtības, dusmu, cieņas un pazemojuma. Laikam ritot, katrs dēla pieskāriens tēvam iegūst aizvien dziļāku nozīmi.

Jēzus vēro arī ikvienu no mums, zālē sēdošajiem. "Skatītājiem ir sajūta, ka viņa izteiksme nepārtraukti mainās. Tomēr tā nav tiesa. Patiesībā tas ir skatītājs, kas mainās brīdī, kad sāk ielūkoties pats sevī," tā Kasteluči. Šī dziļas cilvēcības caurstrāvotā izrāde ir oda līdzjūtībai, meditācija par mākslas dievišķo spēku, mūsu baiļu, bezspēcības un ticības pārbaudījums. Šī, iespējams, ir Romeo Kasteluči personiskākā saruna ar Dievu. 

Izrādes sākums: 3.septembrī plkst. 20.

Interviju ar Latvijas Jaunā teātra institūta vadītāju, festivāla Homo novus kuratori Gundegu Laiviņu lasi šeit.

Turpini sekot ziņām Diena.lv un jau pavisam drīz laimē ielūgumus arī uz citām Starptautiskā Jaunā teātra festivāla Homo novus izrādēm, kā arī populāru mūziķu CD un DVD ierakstus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko