Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šona Nikolasa Sevidža koncertu Rīgā ievadīs pašmāju Starmetis

3. martā Kaņepes Kultūras centrā Rīgā gaidāmo kanādiešu mūziķa Šona Nikolasa Sevidža koncertu ievadīs pašmāju grupa Starmetis.

Savdabīgās un citādās popmūzikas apvienība radusies 2010. gada vasarā Cēsīs. Sākotnējais kvartets nu kļuvis par trio. Ņemot vērā muzicēšanā izmantoto ieroču arsenālu – sempleri, sintezatoru un elektriskās ģitāras, arī Starmeša daiļradi var raksturot kā guļamistabas popmūziku, norāda koncerta rīkotāji. 

Stāstot par sevi, trijotne ir kodolīga: nosaukums simbolizē sauli, līdz šim ir spēlēts gan vietējos un tuvējo kaimiņvalstu festivālos, gan klubos, pašu spēkiem izdoti pirmie ieraksti, turklāt patlaban norit darbs pie jauna minialbuma, kam nosaukums jau dots – I like people.

Kā zināms, marta sākumā ar diviem koncertiem Valmierā un Rīgā pirmoreiz Latvijā viesosies kanādiešu nepopulārās popmūzikas mākslinieks Šons Nikolass Sevidžs - viens no šī brīža Monreālas neatkarīgās jeb reizumis par dīvaiņu dēvētās popmūzikas pārstāvjiem. Savu pirmo albumu viņš izdevis 2008. gadā – jau sen izpārdotu ierakstu CD-R matricā. Iespējams, ne gads, ne formāts nebūtu nekas īpašs, ja vien tie kopā neaizsāktu izdevniecības Arbutus Records darbību.

Šī izdevniecība, draugu mūziķu un mākslinieku kopiena, savukārt, kļuvusi par mājvietu gan Klērai Bušērai no Grimes, gan Rīgā viņvasar jau pabijušajiem brāļiem no Tonstartssbandht, gan šobrīd arvien plašāku atpazīstamību gūstošajiem Tops, Doldrums, Blue Hawaii un citiem. Tādējādi Arbutus Records un arī Šons Nikolass Sevidžs pēdējos pāris gadus nes Monreālas un Kanādas aktuālās popmūzikas karogu.

Biļetes uz koncertu Kaņepes Kultūras centrā Rīgā iepriekšpārdošanā pieejamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā www.bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko