Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vakara cuka Liepājas ezerā

Dodoties uz Liepāju uz šaušanas sacensībām "Lāčkoku šautuvē", kur es šāvu, bet mans draugs Zigmārs tiesāja, nolēmām, ka vakarā iebrauksim Liepājas ezerā pamedīt pīles. Uz lielo guvumu jau nebija ko cerēt, bet pabaudīt dabu un paelpot svaigu gaisu – kādēļ ne?

Izdevās iegūt Liepājas ezera laivu bāzes "Laivinieki" uzrauga Jāņa telefona numuru. Sazinājāmies, sarunājām un sestdienas vakarā devāmies uz "vakara cuku". Diena bija vējaina, tādēļ vietējie teica, ka īstais laiks braukt ezerā, jo pīles jūrā nebūšot.

Atbraukuši pie ezera, sākām izprašņāt Jāni par labākajām pīļu vietām, par to – vai pīļu šogad daudz, kā labāk pīles medīt Liepājas ezerā. Jānis arī  labprāt padalījās savā pieredzē, beigās tik nosakot:

"Jā, tagad mednieku maz, viņi slinki. Agrāk – tad gan – cik te daudz bija mednieku! Tad tās pīles dzenāja un visiem bija ko šaut. Tagad pīle ielaižas ezerā un mierīgi dzīvojas."

Visādas gudrības saklausījušies, braucām ezerā. Nolēmām, ka tālu nekur nebrauksim – sveša vieta un maldīties atpakaļ pa nakti nebija ne mazākās vēlmes.

Iebraucām ezerā tā, ka redzama laivu bāze. "Noparkojāmies" t.s. doņos un sākām gaidīt. Līdz tumsai vēl kāds laiciņš bija jāpagaida, bet bija laiks, lai saprastu, kas ezerā notiek, pavērot apkārtni un izbaudīt pilnmēnesi. Kaut kur tālumā bija dzirdami šāvieni – tātad pīles ir! Tikai ne tur, kur sēdējām mēs! Vienā mirklī tālumā  pazibēja pīļu bariņš, bet tiem putniem noteikti plānos nebija tuvoties mums. Jau spriedām, kā pielabināt "pīļu pavēlnieku". 

Kad jau pavisam sakrēslojis, pēkšņi sākās kustība. Viena pīle, tad vēl viena! Tad pēkšņi neliels bariņš ielaidās turpat netālu niedrās. Izstrādājām stratēģiju. Lēnām virzījāmies tuvāk mērķim, ja nu pīles mūs laicīgi nepamana un izdodas izšaut. Ja stratēģija izstrādāta, tad gan jau veiksme nepametīs. Viss izdevās kā plānots. Pīles cēlās šāviena attālumā. Divi šāvieni – divi medījumi, katram viens!

Ņemot vērā to, ka ezerā iebraucām kā tūristi – bez māņpīlēm un iepriekš neiapazīstoties ar vietējo situāciju – rezultāts bija vienkārši lielisks.

Kopumā laivu bāzē par laivu diviem cilvēkiem jāsamaksā 8 Ls. Liepājas ezerā arī  aizliegts izmantot svinu saturošu munīciju. Protams, braucot ezerā  medīt pīles, noteikti jāievēro drošības prasības, lai medību procesā varētu baudīt jauku vakaru. Liela priekšrocība, ka ezerā var izmantot laivas ar motoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko