Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Veģetatīvā distonija: kā ar to sadzīvot?

Tā ir slimība, kuras galvenie simptomi ir paniskas bailes no kaut kā nezināma, fobijas, neizprotams nogurums, galvas reiboņi vai pat sirdsdarbības traucējumi. Kā ar to sadzīvot? Jautā Sieviešu Kluba lasītāja.  Lūk, viņas vēstule:«Man diagnosticēta veģetatīvā disfunkcija. Jau apmēram divus gadus man ir problēmas iziet vienai no mājas.

Ja eju kopā ar vīru, jūtos drošāk. Bet arī ne vienmēr… Uz doto brīdi man atkal kļuvis nedaudz labāk. Ar vīru aktīvi dodamies dažādos izbraucienos, ejam arī kopā iepirkties. Bet vienalga nepatīkamā baiļu sajūta, spiedošas sāpes kaklā un vairogdziedzera rajonā mani nepamet ne mirkli. Rokas cenšos nenolaist, bet ir grūti. Viena netieku galā, bet runāt par to arī grūti. Izejot uz ielas, lielā cilvēku pūlī man trūkst drošības un komforta sajūtas. Kā lai tieku ar savu situāciju galā?»Atbild geštaltpsihoterapeite Solvita Vektere:Pirmais solis jau ir sperts: sieviete ir uzrakstījusi šo vēstuli pēc lūguma palīdzēt. Viena ar šīm bailēm tiešām netiksi galā. Ļoti labi, ka kā glābšanas riņķis ir vīrs. Viņu vajag izmantot kā atbalstu.Tomēr ilgi paniskajās bailēs dzīvot nevajag. Ja baiļu un diskomforta sajūta ievelkas, no tā cieš dzīves kvalitāte. Lai neieslīgtu vēl dziļākā bedrē, noteikti vajadzētu aiziet pie ģimenes ārsta. Profilakses pēc! Pārbaudi un nomierini sevi, ka esi vesela un tev nekas nekaiš.Pēc tam būtu vērtīgi apmeklēt psihoterapeitu, jo galvas reiboņiem un žņaudzošai sajūtai kaklā jāatrod psiholoģisks iemesls. Protams, var jau lietot nomierinošos medikamentus, bet veģetatīvās distonijas cēloni tāpat neizdosies noskaidrot. Vienīgais veids, kā iegūt iekšēju mieru – atrast sliktās pašsajūtas cēloni.Kas ir noticis, jo tagad tu baidies? Kādā laika periodā? Kad tieši uzradās nepatīkamā fobija? Varbūt tā ir saistīta ar vīru un savstarpējām attiecībām? Varbūt tavas iekšējās bailes patiesībā ir sauciens pēc tuvākām attiecībām ar vīru? Sevī dziļāk ieskatīties tiešām palīdzēs tikai psihoterapeits. Iespējams, situācijā, kad labi jūties ar vīru, vērtīga pat būtu pāru terapija.Tomēr lai ko arī izlemtu, sēdēt rokas klēpī salikušai būtu visnepareizākais variants. Pirmo soli ar šo savu vēstuli un problēmas nosaukšanu vārdos esi jau spērusi. Nākamais – meklē profesionāļa palīdzību!

Raksts tapis sadarbībā ar SieviešuKlubs.lv






Top komentāri

Teodora
T
Fufelis.
daunitis
d
Vajag saprast to, ka no šāda savārguma nemirst un ignorēt tās sajūtas. Pāriet pats no sevis. Nevajag centrēties uz šādām sajūtām un censties izsaukt līdzjūtību. Visstulbākais ir sākt rīt saujām benzodiazepīnus un izraisīt atkarību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko