Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vīrusu laikā kājām jābūt siltām

 Mums visām tik labi zināms, kā sevi pasargāt no sezonas slimībām, tomēr cik daudzas šīs zināšanas ikdienā patiešām izmanto? Atgādinām, kāds ir profilakses minimums! 

Konsultē ģimenes ārste Līga Kozlovska:
„Lai stiprinātu imunitāti un norūdītos pret dažādām iespējamajām infekcijas slimībām, ikdienā jāievēro dažādus profilaktiskos paņēmienus un veselību veicinošos pasākumus. Cilvēkam ar sevi nemitīgi ir jāstrādā!

Tas nozīmē, ka savu dienas režīmu ir jāveido tā, lai atliktu laiks pastaigām, ir jāvēdina telpas un pietiekami jāatpūšas! Tāpat jāuzņem pilnvērtīgs, vitamīniem bagāts ēdiens, protams, labākajā gadījumā – pārtika, kas nav ģenētiski modificēta.
Vēl noteikti nepieciešams vingrot un nodarboties ar dažādām citām fiziskajām aktivitātēm, piemēram, peldēšanu vai skriešanu. Šīs aktivitātes īpaši nepieciešamas astmas pacientiem, kuriem rudens sezonā dažādas vīrusu saslimšanas pastiprina astmas saasinājumu. Tieši nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, šo saasinājumu risku iespējams samazināt,” skaidro Līga Kozlovska.
Tāpat ģimenes ārste atgādina, ka šīs sezonas laikā noteikti jārūpējas arī par to, lai vienmēr būtu siltas kājas, ir jāģērbjas atbilstoši laika apstākļiem un jāizvairās no apsaldēšanās.
Tas, protams, ir pašsaprotami un, šķiet, arī gluži elementāri, tomēr bieži vien ikdienā par šādām niansēm, kuras ievērojot sevi varam pasargāt no slimības, tomēr piemirstam.

 Raksts tapis sadarbībā ar SieviešuKlubs.lv




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.04.2024.

Kad savam gados jaunajam psihologam biju izstāstījis par savu tālās bērnības pieredzi ar karbīdu, paštaisītām pistolēm, čūsku ķeršanu un ložņāšanu pa nepabeigtām būvēm, viņš sāka zvanīt man,...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko