Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Dienas receptes: Darbdienas vakariņas

Trīs vienkāršas receptes ātri pagatavojamām vakariņām.

Nedēļas otrajā pusē, kad brīvdienu pārpalikumi jau sen apēsti, bet jaunas brīvdienas ar gardumu gatavošanu vēl nav pienākušas, jāmeklē receptes ātri pagatavojamām vakariņām. Lūk, šīs trīs ir tieši tādas!

Ja bez gaļas savu dzīvi nespējat iedomāties, tad veģetāro pupiņu zupu varat papildināt ar kādiem 100 gramiem maltās gaļas vai pikantas desas, vai konserviem no bundžas.

Tunci makaroniem varat izvēlēties arī savā sulā – tad vakariņas sanāks liesākas.

Bet spinātu pīrāgu ar sieriem varat variēt – ņemt gan svaigo sieru, gan Holandes sieru. 

 

Makaroni ar tunci

Sastāvdaļas: 500 g makaronu, 180‒200 g svaigā siera, 150 g tunča olīveļļā, 1 zupas kauss vistas buljona vai ūdens no novārītajiem makaroniem, 1 tējk. rīvētas citrona miziņas, 3 ēd. k. olīveļļas, sāls, svaigi malti pipari, sauja zaļo olīvu, 1 sauja zaļumu (pētersīlis, baziliks)

1. Sālsūdenī novāra makaronus (jāvāra 1‒2 minūtes mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.

2. Pannā ar biezu dibenu un augstām malām sakarsē olīveļļu, pievieno tunci, sarīvēto citrona miziņu, šķipsnu svaigi maltu piparu, buljonu vai sālsūdeni, kurā vārīti makaroni. Iemaisa svaigo sieru. Visu karsē, nepārtraukti maisot, apmēram piecas minūtes.

3. Tunča mērcē iemaisa novārītos makaronus, pievieno vēl vienu ēdamkaroti olīveļļas un visu uz mazas uguns maisot karsē vēl vienu divas minūtes.

4. Iemaisa olīvas, dekorē ar zaļumiem un uzreiz pasniedz.


Veģetārā pupiņu zupa

Sastāvdaļas: 2 kartupeļi, 2 saujas kaltētu pupiņu, 1 krietna sauja nevārītu miežu putraimu vai grūbu, 1 burkāns, 100 g selerijas saknes, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, saišķis zaļumu (pētersīļi, lociņi), 2 dārzeņu buljona kubiņi, sāls, pipari, eļļa apcepšanai, skābais krējums pasniegšanai

1. Iepriekšējā vakarā liek mērcēties pupiņas. Pāris stundas pirms vārīšanas liek mērcēties grūbas vai putraimus.

2. Novāra un nokāš pupiņas.

3. Kartupeļus, burkānu, sīpolu, ķiploka daivas notīra. Burkānu un selerijas sakni sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu un ķiploku sasmalcina.

4. Pannā uzkarsē eļļu, vispirms liek sīpolus un divas trīs minūtes maisot sautē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno burkānus un seleriju un vēl turpina maisot sautēt apmēram piecas minūtes. Pievieno ķiploku un sautē vēl vienu minūti.

5. Katlā lej buljonu, pievieno apceptos dārzeņus, kartupeļus, izvēlētos putraimus un garšvielas. Vāra, līdz kartupeļi un putraimi mīksti.

6. Zupā iemaisa novārītās pupiņas un zaļumus. Uzvāra.

7. Pasniedz ar skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.


Sātīgās spinātu maizītes ar fetu

Sastāvdaļas: 250 g kārtainās mīklas (rauga vai bezrauga), 130 g fetas siera (der arī Fetake un Fitaki), 2 olas, 250 g spinātu, 1 neliels sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 2 ēd. k. olīveļļas, sāls, pipari

Ķiploku un sīpolu notīra un sīki sasmalcina.

Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku.

Iemaisa karstajā masā gabaliņos sadalītu fetas sieru. Ar rokām saplucina spinātus un iemaisa karstajā masā. Noņem pannu no plīts.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Kārtaino mīklu atlaidina, izrullē un ieklāj ietaukotā cepamformā, izveidojot maliņas. Pamatni sadursta ar dakšiņu un liek mīklu krāsnī uz apmēram 10‒12 minūtēm, lai karstums to aprauj, bet neizcep.

Izņem no cepeškrāsns un ar pirkstu iespiež mīklu atpakaļ, ja tā tomēr pacēlusies.

Atdzisušajā spinātu un fetas maisījumā iemaisa olas un pilda daļēji izceptajā pamatnē.

Pīrāgu liek atpakaļ krāsnī un cep, līdz mīklas maliņas zeltaini brūnas un pildījums izcepies, arī sāk apbrūnēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko