Lai gan soctīklos lasu un ziņās klausos, ka cilvēki šo sezonu dēvē par neražas gadu, tomēr pa kabacim, ābolu vai jauno kartupeļu grozam septembrī jābūt katrās mājās. Tas piederas latviešu dzīvesziņai.
Atliek tikai sagaidīt tuvāko brīvdienas rītu, izvēlēties recepti un uzcept garšīgas, smaržīgas pankūciņas.
Kartupeļu pankūkas
Sastāvdaļas: 6 vidēji kartupeļi, 1 ola, 2 ēdamk. miltu, sāls, pipari pēc garšas, eļļa cepšanai
1. Nomizo kartupeļus un sarīvē uz smalkās rīves.
2. Nospiež izveidojušos sulu, pievieno olu, miltus, sāli un piparus.
3. Pannā sakarsē eļļu un ar karoti liek plācenīšus. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus.
4. Pasniedz pēc izvēles – ar skābo krējumu un zaļumiem, cukuru, ievārījumu.
Kabaču pankūkas
Sastāvdaļas: 2 vidēji kabači, 1 ola, 3 ēdamk. miltu, 50 g sarīvēta siera, sāls, pipari, 3 ēdamk. sakapātu zaļumu pēc izvēles (lociņi, dilles, pētersīļi), eļļa cepšanai
1. Sarīvē kabačus un nospiež lieko sulu.
2. Pievieno olu, miltus, sieru, sāli un piparus. Visu sajauc viendabīgā mīklā. Iecilā zaļumus.
3. Pannā sakarsē eļļu, ar karoti liek mīklu un cep nelielas pankūciņas no abām pusēm zeltaini brūnas.
Ābolu un jogurta pankūkas
Sastāvdaļas: 2 āboli, 150 g jogurta, 1 ola, 150 g miltu, 2 ēdamk. cukura, ½ tējk. cepamā pulvera, kanēlis pēc garšas, eļļa cepšanai
1. Sajauc olu ar cukuru un jogurtu.
2. Pievieno miltus un cepamo pulveri.
3. Iemaisa sarīvētu ābolu un pievieno kanēli.
4. Pannā sakarsē eļļu, ar karoti liek nelielas pankūciņas un cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
5. Pasniedz ar medu, sīrupu, saldējumu vai putukrējumu pēc izvēles.

