Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Debestiņ, nekrīti!

Uz dziesmas Debesis iekrita tevī triumfa fona mūsu eirosūtne Agnese Rakovska šķiet bezmaz vai Lāčplēša ordeņa vērta.

Atkal tā dziesma!? Nu kāpēc? – tā izsaucos, pagājušovasar dodoties prom no Prāta vētras vienīgā dzimtenē sniegtā koncerta, kad likās, ka tas jau beidzies. Taču mūziķi atgriezās uz bis, lai vēlreiz izpildītu dziesmu Debesis iekrita tevī, kuru tajā vakarā dzirdēju pirmoreiz un biju neizpratnē, kas tas vispār ir, – vai čaļi jau būtu galīgi ar Krievijas gaisu saindējušies? Te nu mēs esam – šis Prāta vētras un Musiqq kopdarbs ir kļuvis par pagājušā gada lielāko pašmāju grāvēju. Vispirms – uzvara Latvijas Radio 2 Muzikālajā bankā; pagājušonedēļ virsraksti steidza vēstīt, ka arī Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonijā "triumfē grupas Prāta vētra un Musiqq superhits".

Nu, protams, protams, esmu gatavs uzklausīt neskaitāmus pārmetumus, ka tā sauktie kritiķi, kuri "savā mūžā nekad nav sacerējuši nevienu tik skaistu dziesmu", vienmēr "ies pret tautu", kas godīgi atdevusi balsis saviem mīluļiem par Alfas kasēs iztērēto naudiņu. Taču pārsteidzošākais, ka šī dziesma kā gada labākā saņēma balvu arī tā sauktās profesionāļu žūrijas vērtējumā.

Pasaules vēsturē nav reti gadījumi, kad slaveni mūziķi vienojas dziesmā, jo spēks plus spēks ir vismaz divi spēki, taču parasti rezultāts attaisno "kopā saliktās galvas". Debesis iekrita tevī izklausās kā dziesma bez dvēseles, kas veidota pēc mājsaimniecēm paredzētu televīzijas seriālu ievadgabalu vai pat lielās austrumvalsts salkanāko balāžu klišejām, ko krievu hitu meistari Mumiy Troll, Bi-2 vai Spļin, ja tādu kaut kādas kļūmes dēļ sacerētu, tūliņ pat izdzēstu no atmiņas, jo viņi jūtas gana labi paēduši tāpat.

Var pārmest radiostacijām šīs dziesmas masīvo popularizēšanu, bet ko darīt, ja to piedāvā divas veiksmīgākās pašmāju grupas, kaut šis gabals ir vājāks par jebkuru citu Prāta vētras un Musiqq dziesmu. Triumfs, ovācijas, balvas, ziedi, skūpsti un tamlīdzīgi labumi dod zaļo gaismu, lai droši varētu atkal doties studijā štancēt tamlīdzīgas dziesmas bez sava gala, un tauta atkal būs uz ceļiem.

Uz visa šī debešķīgā fona mūsu nupat izraudzītā Eirovīzijas pārstāve Agnese Rakovska ar grupu Triana Park ir bezmaz zelta vērta – viņa vismaz darīs, ko spēs, un Eiropai parādīs, ka Latvija spēj eksportēt arī krāšņu un aizrautīgu muzikālu šovu, nevis tikai salkanas balādes. "Un tu jau zini, tu jau zini, kādēļ…" jā, jā, jā – tā jau ir, Renār, kā tu dziedi! Ne velti Triana Park iesildīja Prāta vētru pērn vasarā Liepājā. Vismaz simboliski tā stafete bija jānodod. Jaunas asinis. Jaunas asaras.

Izkāpt no latviešiem vienmēr pārmestās brišanas pa vecūkšņu izrakto šlāgera grāvi ne vienmēr nozīmē no tā izkāpt. Turpat vien esam, tikai gumijas zābaciņi vairs nav tie vecie melnie, bet jauni un krāsaini, varbūt pat ar lampiņām vai vismaz atstarotājiem, lai piedzēries traktorists nenotriec. Ieliks cietumā, un atkal par vienu balsotāju mazāk

Top komentāri

Un vai tad
U
dziesma par ziemas ēšanu ir labāka? Tik pat salkana un nejēdzīga
vispar
v
vai, cik labi palika izlasot. domāju, ka esmu jau galīga piepe un nesaprotu, kas ir labs un kas nav. atceros, kā pēc pirmās Debesu dzirdēšanas reizes ar neizpratni uzklausīju sajūsminātās atsauksmes... brīnos joprojām. taču Triānas parkam ticu. lai veicas!
Mhm
M
Eu tauta, PV pirms pēdējiem 2 albumiem izdeva vēl kaudzīti. Par tiem arī viņiem gods un slava. Augām kopā un man patika tas laiks. Jaunie albumi... Nu cits laiks, jauniešiem citas intereses. Nespēja viņi pielāgoties nobrieduša cilvēka prātam. Nenosodu, tik vien kā vairs neklausos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja