Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Noderīgi finanšu rīki viedtālrunī

Budžeta plānošanas instrumenti palīdz ierobežot bezjēdzīgus tēriņus un rosina veidot uzkrājumus

Ja vēl aizvien neesat apraduši ar eiro un, tapat kā daudzi no mums, vēl aizvien izmisīgi cenšaties saprast, vai attiecīgais pirkums ir dārgs vai lēts, iespējams, krietni vērtīgāka lieta par kārtējo valūtas kalkulatoru izrādīsies budžeta plānošanas rīks. Pēdējos gados šādi rīki kļuvuši aizvien populārāki ne vien jauniešu vidū, kuri nupat sākuši patstāvīgu dzīvi, bet arī to cilvēku vidū, kuri vēlas ierobežot bezjēdzīgus tēriņus un sākt veidot uzkrājumus kādiem nopietnākiem pirkumiem vai ieguldījumiem.

One Touch Expenser ****

One Touch Expenser ir parocīga, pārdomāta un funkcijām bagāta budžeta plānošanas aplikācija, kas prātīgam lietotājam palīdzēs ne vien viegli izsekot saviem izdevumiem, bet arī atgādinās par nomaksājamiem rēķiniem. One Touch Expense ir valūtai nepiesaistīts rīks, kas piedāvā iespēju gan uzstādīt ikmēneša atgādinājumus par maksājumiem, piemēram, atjaunot sabiedriskā transporta mēnešbiļeti, gan veikt viena klikšķa atzīmes par tēriņiem, kad nav laika ievadīt visu nepieciešamo informāciju. Snapshot rīks ļauj izdevumiem pievienot fotoattēlus, piemēram, čeku, koncerta vai teātra izrādes biļetes vai pirkuma attēlu, lai vēlāk atcerētos, kas tieši domāts attiecīgajā izdevumu pozīcijā. Tiem, kam patīk izvērtēt savu tēriņu un paradumu izmaiņas ilgtermiņā, noderēs analītikas rīks, kas ļauj apskatīt izmaiņas izdevumos dažādās kategorijās gan mēneša, gan gada laikā. Diemžēl šī lietotne nepiedāvā kādu fundamentāli nepieciešamu funkciju – nu jau par standartu kļuvušo mērķu sistēmu, kas ļautu iestatīt, piemēram, vēlamo mēneša pārpalikumu vai summu, kas jāsakrāj kādam lielākam pirkumam.

Toshl Finance *****

Ja salīdzinām Toshl Finance ar iepriekš apskatīto One Touch Expenser, pirmā vērā ņemamā atšķirība ir izcili noderīgā un vērtīgā starpplatformu sinhronizācija, kas visus dienas laikā ievāktos datus no jūsu izmantotajām ierīcēm – darba datora, planšetdatora un viedtālruņa – sinhronizēs Toshl platformā un padarīs pieejamus jebkur. Tas gan nozīmē, ka servisa izmantošanai būs nepieciešams arī lietotāja konts; reģistrācija aizņem vien dažas sekundes, jo aizpildāmi tikai trīs laukumi. Aplikācija pārsteidz ar automātiskajiem valodas iestatījumiem, un, lai gan latviešu valoda acīmredzami nav izstrādātāju dzimtā valoda, šajā gadījumā Google Translate formas tulkojums netraucē. Paralēli ierastajām izdevumu un ienākumu pozīcijām lietotājam pieejama iespēja uzstādīt atkārtotās ienākumu un izdevumu pozīcijas, kas algas saņemšanas datumā automātiski mainīs aplikācijas bilanci, pievienojot jūsu norādīto summu vai atskaitot regulārus, nemainīgus rēķinus. Toshl Finance ir izcili pateicīgs rīks arī tiem, kas vēlas vienuviet ērti pārvaldīt visu ģimenes locekļu izdevumus.

Bloomberg for Smartphone ****

Ja esat ieguldījis uzkrājumus kāda uzņēmuma akcijās, vienmēr vērts viena klikšķa attālumā turēt kādu parocīgu monitoringa rīku – ja ne tāpēc, lai veiktu acumirklīgas izmaiņas portfeļa saturā, tad vismaz tāpēc, lai ik pēc dažām stundām pārliecinātos, vai ar ieguldījumu vēl viss kārtībā. Bloomberg for Smartphone ir tikai viena no Bloomberg piedāvātajām monitoringa aplikācijām ar plašu funkciju klāstu un dažkārt pat nedaudz pārsātinātu informācijas plūsmu. Aplikācijas sākumekrānā iespējams apskatīt svarīgākos jaunumus un ziņas par lietotāja izvēlētajām un atzīmētajām tēmām, piemēram, analītiķu un ekspertu viedokļrakstus, visvairāk lasītās ziņas un Bloomberg sagatavotus ekskluzīvus jaunumus. Līdzīgi kā lielāka daļa šāda tipa aplikāciju, arī Bloomberg piedāvā atzīmēt jūsu portfelī esošos vērtspapīrus un sekot to vērtības kritumam un kāpumam, kā arī piekļūt attiecīgo uzņēmumu saistītajām ziņām un datu analīzei. Šī aplikācijas funkcionalitāte ir krietni pārdomātāka nekā Google Finance izpildījums un piedāvā kvalitatīvi konvertētu tekstu arī nakts lasīšanas režīmā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja