Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Notiks dizainam un izdevējdarbībai veltītā konference

Piektdien, 10. maijā, no plkst. 14 līdz 19 Nice Place TELPA, Krišjāņa Barona ielā 21, norisināsies jau piektā konference Sarunas par dizainu un izdošanu, informēja pasākuma organizatori Latvijas literatūras eksporta platforma Latvian Literature.

Šoreiz konference veltīta darba procesam, kā katrs no konferences dalībniekiem ir nonācis līdz sava darba galarezultātam, uzbūvējot kaut ko no jauna – fontu, izdevniecību vai nacionālā dizaina tēlu. Sarunu laikā četri eksperti dalīsies ar iedvesmojošiem stāstiem un atklās lielākos izaicinājumus ceļā uz savu mērķi.

“Konferencē mēs uzzināsim to, kā tiek radīti burtveidoli, kā izdevēji pieņem lēmumu par to, kādu grāmatas vāka dizainu izvēlēties un kā tas ietekmē grāmatas izplatīšanas un pārdošanas procesu, kā jaunumi un tendences grāmatniecībā un ar to saistītajās nozarēs ietekmē pasaules lielāko grāmatu tirgu Frankfurtē. Lielākoties mums ir iespēja redzēt tikai darba galaproduktu, bet – kāds bija darba process pirms tam? Kādas izvēles bija jāizdara lēmumu pieņēmējiem un kāpēc viņi pieņēmuši tieši šādus lēmumus?” par konferenci stāsta tās moderators – izdevējs un dizainers Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas).

Sarunā piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgus biznesa attīstības direktors un dizainers Hendriks Hellige (Hendrik Hellige), kuram izdevies padarīt bērnu grāmatas un ilustrāciju par augošāko un interesantāko tirgus daļu; vācu izdevniecības Friedenauer Presse īpašniece un vadītāja Frīderike Jakoba (Friederike Jacob), kura pārņēmusi 1963. gadā dibinātu izdevniecību un padarījusi to par vienu no mūsdienīgākajām un spēcīgākajām neatkarīgajām Vācijas izdevniecībām; Vācijas vadošais burtu dizaina eksperts un uzņēmuma Monotype mārketinga direktors Jirgens Zīberts (Jürgen Siebert), kurš piedalījies burtveidola Helvetica Now radīšanā; poļu grafiskā dizainere, izdevēja un kuratore Magdalena Heljaša (Magdalena Heliasz), kura radījusi galveno Polijas dizaina popularizēšanas platformu – žurnālu un mājaslapu Print Control.

Uz konferenci īpaši aicināti visi, kuri ikdienā strādā (vai labprāt strādātu) dizaina, grāmatu ilustrāciju un izdošanas jomā. 

Ieeja pasākumā visiem interesentiem ir bez maksas. Pasākums notiks angļu valodā.

Vairāk par pasākumu: https://www.facebook.com/conversationsCC/ un šeit.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja