Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rokenrols, lai gads sākas enerģiski

Grupa Keksi aicina uz koncertu Muzikālais skudrupūznis

Tie, kuri jauno gadu grib sākt lieliskā noskaņojumā, jau laikus pērk biļetes uz 2. janvāra Muzikālo skudrupūzni. Šogad koncerts notiks VEF Kultūras pilī. Bet tiem, kuri vēl tikai grasās pievienoties šai lieliskajai tradīcijai, jāzina, ka koncerta nosaukuma atšifrējumā ir grupas Keksi dibinātāja un līdera Aleksandra Sircova iesauka – Muravejs (Skudra – no krievu val.). "Ai, tas bija skolas laikā, kad mācījos Cēsu muziķenē. Biju maza auguma, nēsāju lielas brilles. Spēlēju kontrabasu, kas bija par mani daudz lielāks instruments. Tad nu stiepu to atspēries, un tie, kas to gājienu redzēja, salīdzināja mani ar skudru," A. Sircovs stāsta. "Pat tad, kad dienēju armijas orķestrī, viss pulks zināja, ka esmu Muravejs."

Bet vispār viņš esot mazliet māņticīgs, jo, ja dzimšanas diena netiek svinēta īstajā datumā, bet ar nobīdi uz brīvdienu vai tad, kad būs laiks, vieta un noskaņojums, tad gads nebūšot labs. Tieši tāpēc koncerts ik gadu nemainīgi ir 2. janvārī. "Esmu ļoti priecīgs, ka ir tāda iespēja skaisti nosvinēt dzimšanas dienu. Ballītes un draugu sanākšanas bija vienmēr – gan tad, kad mācījos Igaunijā, gan tad, kad dzīvoju Cēsīs. Bet toreiz kaut kā sanāca atzīmēt klubos. 50 gadus svinēju uz Kongresa nama skatuves. Koncerts ilga četras stundas un 17 minūtes. Un kopš tā laika katru gadu 2. janvārī mani Keksi kopā ar draugiem un domubiedriem sanāk kopā, lai muzicētu, dziedātu, uzlādētos jaunajam gadam," smaidot stāsta A. Sircovs. Viņš palepojas – neskatoties uz to, ka krievi vārdadienas nemēdz atzīmēt, arī to viņš vienmēr svin, un tā ir zīmīgā datumā – 18. novembrī.

Rokenrola dzīvīguma un popularitātes pamatā ir tas, ka tā ir pozitīva mūzika. "Tā ir enerģija, ko šī mūzika dod. Rokenrolā nav skumju dziesmu. Dzīve jau tā mēdz būt pelēka. Esmu jautrs cilvēks, un negribas "gruzīt"," skaidro Muravejs. Viņš ir gandarīts, ka Keksu kolektīvā ir jauni, talantīgi puiši. Kas tik nav bijis! 21 gada laikā Keksi piedzīvojuši raibu koncertdzīvi, muzicējuši neskaitāmos festivālos gan Latvijā, gan ārvalstīs. Keksos izaugusi vesela paaudze lielisku mūziķu. "Es vienreiz mēģināju skaitīt – man sanāca vismaz 48 mūziķi. Viņi laiku Keksos vienmēr sauc par jautro laiku, man vienmēr ir superkolektīvs," neviltoti priecājas A. Sircovs. Tagad grupas solists ir jaunais un enerģiskais Dāvis Matskins – viņa dzīvesprieks un profesionālais pavadījums ir lielisks savienojums, lai labi pavadītu laiku gan pret kvalitāti prasīgie, gan izkustēties gribošie.

Katrā dzimšanas dienā Muravejs vienmēr piedāvā klausītājiem kaut ko jaunu. Arī šogad koncertā būs divas jaunas blices. "Tas būs surprise klausītājiem. Vēl piedalīsies pašmāju Bad Habits un spridzinošās Neaizmirstulītes, kā arī kaimiņu lietuviešu grupa Docky Done. Koncerta otrajā daļā nemainīgi spēlēs Keksi. Centīšos, lai koncerts nav ilgāks par divām stundām, jo nākamā ir darba diena," piebilst Muravejs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja