Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Daigas Grantiņas personālizstāde Lauka telpa

Būs skatāma Daigas Grantiņas personālizstāde Lauka telpa, kas ir līdz šim lielākā starptautiski atzītās latviešu mākslinieces izstāde Latvijā.

Īpaši Rīgai Daiga Grantiņa ir apkopojusi savā praksē izkopto skulpturālo leksiku un tai radnieciskos elementus, prezentējot vietai piesaistītus pārradītus un jaunradītus darbus. Lauka telpa piesaka virzību uz vairāk simbolisku autores daiļrades lasījumu, nomainot akcentus no procesā balstīta radošā darba uz tādu, kas sakņojas prāta fiksējumos jeb redzēšanā.

Šajā ekspozīcijā mākslinieces iztēles vīzijas izkārtojušās iedomātā diagonālā līnijā, kas apņem visu plašās telpas perimetru. Deviņu skulptūru-tipoloģiju turpinājumā tiek zīmēti, izzīmēti un ieklāti laukumi, iekustinot ritmu, izceļot objektu rakstus un to formu ornamentalitāti. Ar zāles centrā integrētu augšupvērstu tēlniecisko elementu – torni no ekspozīcijas Saules suns, kas tika prezentēta Latvijas paviljonā Venēcijas 58. starptautiskās mākslas izstādē 2019. gadā, – Grantiņa nododas telpiskā un tēlainā paplašinājuma iespējām.

Kā bezgalīgas kustības pinums Lauka telpa uzsūc radīšanas garu un savērpjas ar pieredzēto. Daudzveidīgo materiālu izmantojums un to kombinācijas uzrāda interesi saskarties un būvēt attiecības ar citādi neredzamo un neskaidro. Izstādes materialitāte izriet no formas un necaurredzamības apvienošanās metaforiskā un materiālā līmenī. Atsedzot lietu stāvokli, nevis to lietišķību, Lauka telpa ir strukturāla un caurlaidīga, telpa jūtu sfērā, telpa kā brīva forma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas muzejs Rīgas birža, Doma laukums 6

Kad?

7. maijs, 2022 – 31. jūlijs, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja