Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Ievas Stalšenes izstāde Pārpratums ceļā pie Dieva

Novembra sākumā mākslas krustpunktā Bolderāja ar Elīnas Semanes izstādi aizsākās izstāžu cikls Mammu, nomirt spēšu pats. Latvijai tradicionālajā neatkarības mēnesī trīs mākslinieces risina jautājumus par gara brīvību, meklējot abstraktā jēdziena izpausmes un pazīmes. Cikla kuratore un māksliniece Ieva Stalšene savā izstādē pievēršas ticības aspektam, pakļāvībai un neatkarībai.

“Ticība ieņem būtisku lomu manā dzīvē, taču tai nav konkrētas aprises. Es nevaru pilnībā pieņemt, kādas cilvēku grupas interpretāciju par neatbildamiem jautājumiem, man tas būtu strupceļš. Darbi, kas tapuši, pauž manu iekšējo disonansi pakļāvībā Absolūtajam un institucionalizēta garīguma noliegšanā. Tur nav atbilžu, drīzāk jautājumi,” par izstādi stāsta Ieva Stalšene.

Māksliniece turpina pētīt dažādu mēdiju iespējas, un arī šoreiz vienkopus būs skatāma laikmetīgā glezniecība, fotogrāfija un objekti. Izstādes telpa skatītājus ievadīs mākslinieces duālajā pasaulē, iespējams šokēs un balansēs uz ķecerības naža asmens.

Savos darbos Ieva Stalšene turpina sev raksturīgo sakrālo plākšņu glezniecību, kur galveno lomu spēlē teksta un metāliskā fona attiecības. Šoreiz izvēlētās frāzes pauž neatkarību, taču eksponētā fotogrāfija uzrāda pakļaušanās katarsi. Sakrālie un seksuālie elementi Ievas Stalšenes mākslā pastāv simbiozē, paužot miesas un gara vienotību.

Līdzās sakrālajiem mākslas darbiem, būs skatāma arī Latvijas Republikas jeb sarkanās pases iedvesmota personu apliecinošu ikonu sērija, kas reflektē par izsniegto brīvību un identitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Grāmatnīca Bolderāja, Avotu iela 29

Kad?

16. novembris, 2022 – 26. novembris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja