Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Izstādē aicina iepazīt jūgendstila laika Ziemassvētku atmosfēru

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs aicina apmeklēt izstādi Ziemassvētki jūgendstilā. Muzejs izrotāts ar svētku eglēm, savukārt katrs egļu rotājums ir unikāls roku darbs. Izstādē spoži iemirdzas senatnīgas, ar Ziemassvētku tematiku saistītas muzeja krājuma lietas, bet vakara stundās viesistabas lielā egle apskatāma no ielas caur erkera logu.

Izstādes galvenā egle greznota ar karalienes Viktorijas laikmetam raksturīgiem rotājumiem Janas Kopeikinas un Olgas Santīmas izpildījumā. Atsaucot atmiņā Belle Epoque dekorus, mākslinieces katru rotājumu ir veidojušas, izmantojot dažādus materiālus – audumus, pērlītes, mežģīnes, fliterus, stiklu un papīru. Tie visi ir neatkārtojams roku darbs, arī rotājumu darināšanas tehnikas atbilst 19. gadsimtam – izšuvums, aplikācija, papjē mašē.

Otru egli grezno leļļu mākslinieces Elitas Šmēdiņas veidoti dekori. Tie uzbur pavisam citu ainu un noskaņu. Rotāta ar smalkiem baltiem putniem, sirsniņam, puzuriem un niedru eglītem, tā rada majīguma un siltuma izjūtas, līdzīgās tādām, ko jūt laimīgais bērns vecmāmiņas apkampienos. Māksliniece egļu dekorēšanai ir izmantojusi mālu, audumu, pērlītes un dažādus dabas materiālus.

Izjust jūgendstila laika Ziemassvētku atmosfēru ļaus izstādē apskatāmie priekšmeti no muzeja Rīgas Jūgendstila centrs krājuma – piparkūku formiņas, eglīšu rotājumi, svečturi un dekoratīvie trauki.

Par īpašu pārsteigumu šogad kļūs muzeja Rīgas Jūgendstila centrs logi. Pateicoties Oskara Pauliņa gaismu maģijai, tie ļaus ieraudzīt vienu no muzeja skaistajām eglēm no neparasta skatu punkta nakts laikā.

Lai saglabātu izstādes radīto noskaņu, piedāvājam nofotografēties izrotātajā interjerā vai arī fotosalonā, kā arī iegādāties jūgendstila motīvu Ziemassvētku pastkartes sev un draugiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs, Alberta 12

Kad?

14. decembris, 2021 – 16. janvāris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja