Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jaunā gada pasaku rīts

Rīgas Jūgendstila centrs aicina uz Jaunā gada pasaku rītu kopā ar runci Albertu un režisori Ināru Čaksti. Tieši Zvaigznes dienā, kad Itālijā bērnu zeķēs dāvanas atstāj ragana Befana, bērni kopā ar runci varēs noskaidrot, kas ir ragana Befana un iepazīties ar Baltijas autorleļļu ģildes darinātajām raganiņām.

Zvaigznes dienā muzejs aicina ģimenes ar bērniem uzpasaku rītu. Zvaigznes diena jeb Trijkungu diena tiek uzskatīta par noslēdzošo dienu Ziemassvētku un Jaunā gada svinību laikā. Runcis Alberts ir nolēmis noskaidrot, kādas tradīcijas šajā dienā ir bijušas latviešiem un ko Zvaigznes dienā ir parasts darīt Itālijā. Runcis Alberts kopā ar bērniem izpētīs, kas ir  neparastās lelles Befanas, kas muzejā aplūkojamas izstādes Itālijas Ziemassvētki ietvaros. Bērnu rītā uzzināsim, kādas ir Zvaigznes dienas tradīcijas Itālijā, kādas Latvijā. Ikviens pasākuma dalībnieks varēs aplūkot un nobalsot par sev tīkamāko lelli - itāļu raganu Befanu. Runcis ir ļoti ziņkārīgs, kāpēc bērni Itālijā ļoti gaida Zvaigznes dienu un kāpēc viņi nebaidās no Befanas, bet īpaši gatavojas un gaida tās atlidošanu. Vai Befanas ir sagatavojušas kādu pārsteigumu arī Latvijas bērniem, uzzināsiet, ja 6. janvārī plkst.12.00  atnāksiet uz Jaunā gada pasaku rītu muzejā Rīgas Jūgendstila centrs.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam 3.00 EUR. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc muzeja pārstāvji lūdz pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni 67181465, rakstot uz e-pastu [email protected] vai sūtot ziņu muzeja Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Jūgendstila centrs, Alberta iela 12

Kad?

6. janvāris, 2019

12.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja