Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Jegors Buimisters – Sastapšanās

Šī izstāde ir par cilvēku sastapšanos ar dabu, varbūt pirmreizēju vai atkārtotu, bet tomēr ļoti nepieciešamu. Mūsdienu cilvēks ilgi ir maldījies betona džungļos, bet ārēju apstākļu dēļ atkal bija spiests paraudzīties apkārt un pabūt pats ar sevi un dabu. Mākslinieks caur darbiem ir uzbūris šo maģisko tikšanos ar dabu, kurai cauri vijas nezināmais un mistiskais, bet tai pašā laikā ļoti pazīstamais un sirdij tuvais.

Kolekcijas darbus saista vienojoša noslēpumainība, bet tomēr ieskatoties, viss ir zināms – tā ir pasaule, kas mums, cilvēkiem, ir apkārt. Darbos ieraugāmie tēli var šķist pazīstami, bet nevajag redzamo uzskatīt par pašsaprotamu, ļaujies fantāzijai; iespējams, ka šķietami acīmredzamais ir tikai ēna no kā cita. Jegora darbos jūtama spēcīga literatūras ietekme, kas caurvij visus viņa vizuālos darbus. Mākslas darbu pamatā ir dabas elementi, atmiņas, reliģija un misticisms. Viņa darbos attēlotas ainas, kā indivīds sastopas ar nezināmo, vai tas būtu pazīstamos vai nepazīstamos apstākļos, vai ar pazīstamiem vai nepazīstamiem objektiem.

"Pēdējos gadus esmu pavadījis relatīvā vientulībā, dzīvoju netālu no meža. No tās puses kaut kas nāk, no debesskrāpju un elektrisko lukturu slēptās pasaules kosmiskās bezgalības, no nakts tumsas un pusdienlaika žilbinošās saules. Mēs ar to tiksimies, ir laiks sagatavoties. Pagaidām atradīsim labu dzejas lasīšanā, atradīsim labu pastaigājoties jūras malā, ogu lasīšanā birzī un dzīvnieku taku pētīšanā. No jauna atklāj un gatavojies, nekad nezini, kas ir aiz horizonta."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

M/Gallery, A. Briāna iela 9

Kad?

25. augusts, 2022 – 1. oktobris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja