Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vijas Zariņas izstāde Ainavas kods 3601

Nonākot šajā, vairāk kā divu desmitu pavasarīgo ainavu ielenkumā, ir iespēja saņemt ainavas koncentrātu vai kodu, ko var atšifrēt vai arī ļauties tā visaptverošajam iespaidam., - caurspīdīgajai vakara gaismai, mēnesnīcas atspīdumam, bet visvairāk nevis tam, ko iespējams saskatīt, bet tam, kas palicis slēpts.

Ja nu kāds pasen nav sūtījis vēstules vai ir piemirsis, ko nozīmē ciparu kombinācija 3601, tas ir Ventspils muzeja pasta indekss vai kods. Tātad, Vijas Zariņas gleznas ir sava veida sūtījumi Ventspilij, Kurzemes pusei. Mākslinieces rokraksts ir labi salasāms un tajā nav kļūdu, arī valodas gleznieciskie tēli ir saprotami un uzrunājoši.

Katra ainavas vērotāja aizturētajai elpai mirklī, kad ieraudzītais mūs pārsteidz vai pārņem. Kad tiek tas prieks, saplūst ar horizonta līniju, priežu meža raibajām gaismām un skaņām, - pašam pārvērsties ainavā.

Arī māksliniece pati izstādes ceļavārdos bilst: “Savā glezniecībā īpašu nozīmi piešķiru ainavai, nevis no dabas nogleznotai, bet dabas inspirētai. Saucu tās par savu sajūtu ainavām.”

Vija Zariņa Latvijas glezniecības ainavā radījusi vairāk kā 30 personālizstādes, pārstāvējusi Latviju arī grupu izstādēs – Beļģijā, Itālijā, Vācijā, Igaunijā, Šveicē, Dānijā, Nīderlandē, Francijā u.c. Kopš 2008.gada Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras asociētā profesore. Darbi atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja kolekcijā, Latvijas Mākslinieku savienības kolekcijā, Valsts Tretjakova galerijā Maskavā, privātās kolekcijās Latvijā un ārvalstīs. Apgādā Neputns 2017.gadā tika izdots apjomīgs (270 lpp.) mākslinieces darbu katalogs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pils, Jāņa iela 17

Kad?

5. aprīlis, 2023 – 4. jūnijs, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja