Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oskara balvu nominācijās dominē zinātniskās fantastikas komēdija Everything Everywhere All at Once

Kinoakadēmijas jeb Oskara balvu nominācijās šogad dominē filma _Everything Everywhere All at Once (Viss visur vienlaikus) kas nominēta balvām 11 kategorijās.

Amerikāņu zinātniskā fantastikas komēdija, kuras režisori un scenārija autori ir Dens Kvans un Denjels Šeinerts, nominēta balvai arī kategorijā Labākā filma, kur tā sacentīsies ar filmām The Banshees of Inisherin (Inišerinas Banšī), The Fabelmans (Fabelmeni), Tár, Top Gun: Maverick (Top Gun: Maveriks), Avatar: The Way of Water (Avatars: Ūdensceļš), Elvis (Elviss), All Quiet on the Western Front (Rietumu frontē bez pārmaiņām), Women Talking un Triangle of Sadness (Skumju trīsstūris).

Kategorijā Labākais aktieris par Oskaru sacentīsies Brendans Freizers par lomu filmā The Whale (Valis), Kolins Ferels par tēlojumu Inišerinas Banšī, Ostins Batlers par lomu filmā Elvis, Bils Naijs par lomu filmā Living un Pols Meskāls par sniegumu kinolentē Aftersun.

Kategorijā Labākā aktrise par Oskaru sacentīsies Ana de Armasa par Merilinas Monro atveidošanu filmā Blonde, Keita Blanšeta par lomu filmā Tár, Andrea Raisboro par tēlojumu filmā To Leslie, Mišela Viljamsa par sniegumu filmā Fabelmeni un Mišela Jeo par lomu filmā Viss visur vienlaikus.

Labākā otrā plāna aktiera Oskaram nominēti Braiens Tairī Henrijs (Causeway), Džads Hiršs (Fabelmeni), Brendans Glīsons (Inišerinas Banšī), Barijs Keogans (Inišerinas Banšī) un Džonatans Ke Kvans (Viss visur vienlaikus).

Kategorijā Labākā otrā plāna aktrise par Oskaru sacentīsies Andžela Baseta (Black Panther: Wakanda Forever - Melnā Pantera: Vakanda mūžam), Honga Čau (Valis), Kerija Kondona (Inišerinas Banšī), Džeimija Lī Kērtisa (Viss visur vienlaikus) un Stefānija Šū (Viss visur vienlaikus).

Kategorijā Labākā starptautiskā filma nominētas Rietumu frontē bez pārmaiņām (Vācija), Argentina, 1985 (Argentīna), Close (Beļģija), EO (Polija) un The Quiet Girl (Īrija).

Kategorijā Labākais oriģinālais scenārijs sacentīsies Viss visur vienlaikus, Inišerinas Banšī, Fabelmeni, Tár un Skumju trīsstūris.

95. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana plānota 12. martā ceremonijas tradicionālajā mājvietā Holivudas teātrī Dolby.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja